Positive anmeldelser strømmer inn for Metallicas etterlengtede comebackalbum «Death Magnetic». Fansen ser også ut til å omfavne det nye albumet som fant veien ut på nettet i forrige uke. Offisiell utgivelsesdato er 12. september. Metallegendene er fortsatt på turné i USA og har planlagt å fortsette med det til et godt stykke ut i januar i første omgang. Spørsmålet er hvor lenge de kan holde det gående. Lars Ulrich er 44 år gammel. James Hetfield er 45. I et intervju med britiske The Guardian forteller Ulrich at han langt i fra er sikker på hvor lenge helsa holder.

– The Rolling Stones setter en strålende standard, men Charlie Watts spiller ikke trommer på sanger som «Fight Fire With Fire» hver kveld. Vil vi være i stand til å spille dette når vi er 65? Jeg vet ikke. Når det blir en vits skal vi stoppe, lover han.

Forskjellig

Ulrich innrømmer også at de langt i fra er de samme personene som spilte inn «Disposable Heroes» og de andre gamle klassikerne.

– Jeg er 44 år gammel. Jeg har tre unger. Jeg fløy inn i et helikopter fredag. Det er litt vanskelig å finne tilbake til følelsen fra 20 år siden, sier han.

Legender

Ulrich er imidlertid bekymret for etterveksten. På det sosiale musikknettstedet Last FM er Metallica det tredje mest spilte bandet denne uken, bare slått av Radiohead og Coldplay. Nyere metalband er i mangelvare på listen.

– Jeg tenkte for noen dager siden på hvordan alle forventer at vi skal fortsette å gi ut plater som definerer sjangeren og «redde» metal. Hvorfor har ingen overtatt tronen? Vi støtter alle de flotte nye metalbandene, tar dem under våre vinger, men folk forventer fremdeles at vi skal bære hele sjangeren på ryggene våre, sukker Ulrich.

Anmeldelser

Norske anmeldere har så smått begynt å trille terning for å vurdere den nye platen. Bergens Tidende triller en firer og anmelder Asbjørn Slettemark omtaler «Death Magnetic» som «Tidvis riktig så oppløftende fra Metallica». VG serverer en femmer, og Stein Østbø slår fast at «Metallica blir Metallica igjen — overveldende, majestetiske og autoritære».