Etter to års pause starter «Vil du bli millionær» opp igjen den 13. september. Ny programleder er Sarah Natasha Melbye, som er ydmyk i forhold til jobben.

– Det er en ære å ta over etter dyktige karer som Arve Juritzen og Frithjof Wilborn, sier Melbye i en pressemelding.

Programmet har vært blant kanalens mest sette siden konseptet startet opp i Norge i 2000. Regler

Ifølge TV 2 vil seerne kjenne igjen det meste. Spillereglene er stort sett de samme, men en del modernisering er det imidlertid funnet plass til. Programmet skal sendes direkte og seerne kan selv sitte hjemme i stua og være med og spille.

– Mange sitter jo med laptop på fanget mens de ser tv. Nå kan tv-seerne svare på spørsmålene underveis i programmet, på sin egen pc, forklarer programleder Melbye.

De beste «stuespillerne» blir plukket ut og får tilbud om å komme til Oslo uken etter for å være med i programmet.

– Dette er interaktivitet på et nytt nivå og faktisk en verdensnyhet, sier Melbye.

Melbye har tidligere jobbet i NRK P1 med programmer som som Herreavdelingen, Reiseradioen og Nitimen. Fra NRK gikk veien til tv-kanalen Metropol, og deretter til TV 2 der hun har vært siden.

Folket

Hjelpemiddelet «Spør publikum» blir erstattet av «Spør folket». Deltakeren i stolen i studio får vite hva seerne hjemme har svart på pc'ene sine. For programleder Melbye vil oppgaven bli mer utfordrende enn forgjengernes.

– Det er en direktesending og mye som skal klaffe når seerne hjemme blir en så aktiv del av spillet. Det er med skrekkblandet fryd jeg har tatt på meg oppgaven. Det blir en kjempeutfordring, men jeg tror det kommer til å bli utrolig morsomt, forteller hun.