Tirsdag kveld ble de to første episodene av «90210» sendt i USA. Med Brenda Walsh (Shannen Doherty) og Kelly Taylor (Jennie Garth) i herlig samspill.

«Beverly Hills 90210» var serien som fikk mange tenåringer gjennom 90-tallet i det hele tatt og gjenoppstandelsen av Aaron Spellings show har fått bloggere og mediekritikere i USA til å ta fram tastaturet. Noen slakter serien, mens mange undrer seg over at «90210» ikke er dårligere! Under kan du lese hva noen av kritikerne mener om serien. Men først: Vil du ha en forsmak på hva det nye såpedramaet har å by på?

  • I en av de første scenene gis det oralsex i en SUV utenfor West Beverly High. Ikke engang i «Gossip Girl» gjorde de det!

  • Kelly Taylor har en fire år gammel sønn. Er han Brandons?

  • Peach Pit-Nat er fremdeles med. Hva gjør han med nymotens espressomaskiner?

Se traileren her!

Gawker skriver:

«De to første episodene som ble sendt etter hverandre tirsdag kveld var ekstremt frustrerende og fullstendig kjedelig. Det var et par morsomme episoder, mange av dem hadde med personer fra den første serien å gjøre, men størstedelen av tiden suger serien.»

Newsday skriver:

«En brukbar gjenoppstandelse som har forstått hva som fenget med originalen. Den inneholder nok referansepunkter til å minne nye seere at dette er ikke bare foreldrenes eller eldre søskens favoritt. Oralsex, designerdop, vendettabloggere og sms-er. Jepp, alt er moderne på West Beverly Hills High.»

MSNBC skriver:

«Alt virket lite troverdig for meg. 15— og 16-åringene sukket opp, snakket og spilte som de skulle være minst et tiår eldre. Og de nye fattige barna fra Wichita, Kansas, bor i et slott med sine vakre foreldre.»

EW.com skriver:

«Nye 90210 er som tv-showenes Sarah Palin – det er nytt, det er pent, få har sett det før (tv-kritikere fikk ikke tilgang til episodene på forhånd), og hovedmålet er å minne deg om et gammelt produkt samtidig som å tilføre noe friskt og såpeoperaaktig til den kulturelle diskursen.»

«Det nye forsøket på Aaron Spellings serie «Beverly Hills 90210» er omtrent som den gamle serien var i de første episodene: Teit, men prøver å være hip, stappfull av kryssende historier helt til produsentene finner ut hvilke fortellinger seerne liker best. Full av unge fjes som kanalen håper skal bli store tenåringsidoler.»

Den nye serien

«90210» er historien om Wilson-familien som flyttet fra Kansas til Beverly Hills og flytter inn i bestemorens hus. Det er faren Harry (Rob Estes fra «Silke»), mor Debbie (Lori Loughlin fra «Fullt Hus»), datter Annie (Shenae Grimes fra «Degrassi: The Next Generation») og adopterte Dixon (Tristan Wilds fra «The Wire»). Bestemoren spilles av Jessica Walter («Arrested Development»). Sammen må de prøve å finne seg til rette i storbyen. Høres det kjent ut?

Dylan kommer ikke

De nye ansiktene flettes sammen med de gamle rollefigurene på ymse vis. Tori Spelling (Donna Martin) og Luke Perry (Dylan McKay) har takket nei til å bli med i «90210», mens Jason Priestley nylig uttalte til AP at han ikke har særlig lyst til å møte verken Kelly Taylor eller Brenda Walsh med det første.