Ari Behn, som nylig har gått offentlig med sin misnøye over det han oppfatter som årelang kritikk fra Carl-Erik Grimstad, har nå hisset seg opp over forfatterkollega Erlend Loe.

I et leserinnlegg i onsdagens Dagbladet skriver Ari Behn:

«Uavlatelig, i en jevn strøm av benløse floskler og selvfølgeligheter. Det er dette som år etter år gjør ham til en kommersiell suksess. Harmløs. Ufarlig. Konform på samme måte som den største sosialdemokratiske industrigiganten vi har: møbelkjeden IKEA. Erlend Loe er et furubord i norske hjem. Enkel å montere. Slitesterk og ubehjelpelig firkantet i formen.»

Les hele Ari Behns innlegg på Loes blogg !

Behn likte ikke at Grimstad gikk til verbale angrep på prinsesse Märtha, og det samme kritiserer han Loe for å gjøre.

«I en av sine populære «Kurt blir grusom»-bøker finner han det på sin plass å gå løs på Märtha og hennes skildring av sine opplevelser på pilegrimsvandringen til Trondheim,» skriver Behn.

«Trist som faen»— forfatteren sendte tirsdag kveld hele leserinnlegget som svar på Loes logg, men fikk beskjed av Dagbladet om å vente til avisen hadde trykket innlegget.

Loe nøyer seg i et ferskt blogginnlegg med å slå fast at ordskiftet med Behn er «absurd» benytter videre den økte oppmerksomheten om bloggen sin til å skrive mer om det bloggen i utgangspunktet skal handle om – film.

Dette er imidlertid hva Loe skrev om Behn i bloggen 22. januar :

«Aris opptreden på Skavlans svenske talk show sist fredag er noe av det pinligste jeg har sett på tv på veldig lenge. Måten han forsøkte å snakke svensk på, det han hadde å si, den manglende forståelsen for hvordan han oppfattes utad, måten han nesten umuliggjør forfattergjerningen sin på ved å gjøre dette til en kampsak som blåses ut av alle proporsjoner, det er trist å se på, jeg ble irritert på Skavlan fordi han ikke tar fem øre for å få Ari til å blamere seg på denne måten, jeg klarte ikke å se det ferdig, jeg måtte reise meg å gå ut av rommet, jeg kan ikke huske sist noe slikt skjedde.», skrev Loe

Loe sammenligner også Behn med Charlton Heston, skuespilleren som var leder for National Rifle Association, da filmskaperen Michael Moore oppsøkte ham i forbindelse med dokumentaren «Bowling for columbine».

«Heston er gammel, syk, ute av stand til å forstå godt nok hva det er som skjer, og Moore kjører på og er på sitt aller råeste. Han burde ha beskyttet Heston mot seg selv. Rett og slett. Det samme burde Skavlan ha gjort med Ari, selv om han ikke er gammel og syk, men fartsblind, og det kan være like ille.»

Erlend Loe skriver filmblogg for underholdningssamarbeidet Fire Store Underholdning, et samarbeid mellom regionsavisene Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.