Oslo spektrum får besøk av den britiske trioen 25. oktober, og billettene til den konserten ble solgt ut på fire og en halv time. Etterspørselen etter bandet er imidlertid enda villere i hjemlandet. Der solgte de ifølge Warner Music 85.000 billetter til sju konserter på en halv time.

Nytt

Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme og Dominic Howard har nå annonsert at navnet på det etterlengtede femtealbumet blir «The Resistance», og datoen som Muse-fans verden over kan krysse av i kalenderen er 14. september. Ifølge en pressemelding fra Warner Music legger trioen nå siste hånd på verket. Bandet har produsert albumet selv, og Mark «Spike» Stent, blant annet kjent fra arbeid med Massive Attack, U2 og Oasis, har mikset.

Symfonisk

Frontfigur, vokalist og gitarist Matthew Bellamy meldte sent i fjor at ambisjonene for den kommende platen ikke er mindre enn den stormannsgalskapen vi er vant med fra den kanten:

– Jeg har jobbet med en ny sang i tre deler, mer en symfoni enn en sang. Jeg har arbeidet med den sporadisk i flere år, sa han på bandets egne nettsider.

Twitter

Muse startet i 1994, og blant de mange høydepunktene i bandets karriere kan vi nevne at de i juni 2007 ble det første bandet som solgte ut det nye Wembley stadion i England. Det forrige studioalbumet, «Black Holes & Revelations», ble gitt ut i 2006. Fansen har fått følge innspillingsprosessen gjennom videoer postet på YouTube, og de har også lastet opp mange bilder via profilen på Twitter.

Her er bandet i sving på Wembley i 2007: