I all hemmelighet hadde Michael Jackson spilt inn nytt materiale som han hadde håpet verden ville la seg bevege av, skriver contact.music.com.

Dette forteller popstjernens venn gjennom 20 år, legen, filosofen og forfatteren Deepak Chopra. Michael Jackson skal ha presentert de nye materialet for ham da de møttes for litt siden.

– Han snakket om den nye sangen han hadde skrevet. Han delte dette med meg, og jeg tror jeg er den eneste som har denne musiken akkurat nå.

– Store tanker

– Vi snakket om alle disse tingene, som hvordan verden er vår kropp, og slikt. Han tenkte virkelig store tanker, sier Chopra videre.

Han forteller om hvordan Michael Jackson pleide arrangere detaljerte planer for hvordan han skulle overrekke musikktapene til sin venn Chopra.

– Han brukte tre livvakter og en limosine med sota vinduer. Man skulle tro han transporterte hemmelige dokumenter fra CIA til meg. Det tok lang tid å få åpnet pakkene, for de var dekket av mange lag med plastikk og tøy. Han var utrolig utrygg, og var redd folk skulle finne ut hva han jobbet med, både når det dreide seg om musikk og livet ellers, fordi han var blitt såret så mange ganger av denne verden.

– Ikke klar

Chopra legger til at Michael Jackson var entusiastisk angående de planlagte comeback-konsertene i London, men han var likevel redd vennen hans ikke var helt klar eller i form til å takle det anstrengende oppholdet.

– Han øvde, han fastet, men likevel var han ikke i fysisk stand til å gjennomføre det, mener Deepak Chopra.