KRISTIANSAND: – Kjempebra. Fantastisk. Takk til jentene og bystyreflertallet. Dette betyr mye økonomisk, men også mye symbolsk. Nå har vi fått en skikkelig håndsrekning fra kommunen, sier Arild Buli.

Det lå an til særdeles close race om Quart-støtte i bystyret i går kveld. KrFs Jørgen Kristiansen mente han hadde kontroll på et flertall på et par stemmer mot å støtte Quart med 305.000 i Odderøya-leie. Men så kom voteringen. Den viste 28-25 for å støtte Quart.

Brøt ut.

– Vi følte vi ikke kunne si nei. Quart er viktig, og trenger en oppbacking. Vi kunne ikke risikere at støtten kom i mindretall, forklarer Helene B. Fredheim og vararepresentanten Sissel Andersen.

– Ja, jeg vet de andre sier jeg og Sissel stemte feil, men vi gjorde ikke det. Vi stemte slik vi mener er riktig, fortsetter Fredheim.

Frp hadde nemlig et annet forslag om å støte Quart. De ville kutte husleien med 305.000 på betingelse av at andre leietakere på Odderøya behandles likt og også slipper å betale. Partiet begrunnet det med likhetsprinsippet. Dette forslaget ville ikke fått flertall fordi de andre partiene ikke fant ut hva de økonomiske konsekvensene var.

– Da vi skjønte det, fant vi ut at vi måtte stemme for, selv om partigruppen mente noe annet. Vi kunne ikke si nei, når vi egentlig var for. Det er viktig at Quart er tilbake i byen og får til et arrangement, sier Helene B. Fredheim.

Ikke etterspill.

Gruppeleder Tor S. Utsogn tok saken med fatning i går, og legger ikke opp til noe etterspill om saken internt i partiet.

Høyre og Ap var partiene som talte varmest for å la Quart slippe husleia på Idrettsplassen på Odderøya.