Se fredagens innslag her

KRISTIANSAND: — «Rett på nett» er rett og slett et direktesendt programkonsept, hvor de som har lyst til å underholde kan gjøre det hos oss, sier reportasjeleder for fvn.no, Jørund Flaa.

Fredag klokken 17 gikk startskuddet for den første direktesendingen i serien, som er en del av fvn.nos nye nettsatsing opp mot kulturlivet på Sørlandet.

Nå etterlyser redaksjonen talenter innen alle mulige sjangere som har lyst til å vise seg fram på direktesendt nettv. Programmet for fredagens sending inneholdt alt fra komikk, triksing og musikk.

- Fritt fram for alle

  • Det er fritt fram for alle. Det er nesten ingen grenser for hva du kan underholde med. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Flaa og oppfordrer sørlendinger til å vise fram talentet sitt på «Rett på nett».

— Vi vet at det finnes masse forskjellige talenter på Sørlandet innen både teatersport, musikk, fotball, trylling, sjonglering med mer. Mange holder på for seg selv, og får ikke vist seg fram for hele landsdelen. Der ønsker vi at «Rett på nett» skal være et vindu til Sørlandet.

Direktesendt

For et åpent, direktesendt kamera kan man innta scenen på Pir 6 og underholde foran et direktesendt kamera, innen hva det måtte være - så lenge det er lovlig.

Selve sendingen, som vil variere i lengde alt uifra hvor mange som deltar, går direkte, men alle klipp legges ut på nett i etterkant.

Leder for multimedieavdelingen, Christian Storjord, håper man kan nå helt nye grupper med brukere med det nye konseptet.

— Målet er helt klart å nå nye grupper, og samtidig gi et godt tilbud til kulturlivet på Sørlandet, sier han.

Han håper sistnevnte vil bruke live-konseptet aktivt til å promovere helgens aktiviterer og musikkliv, samt at satsingen kan nå nye grupper med det Youtube-lignende konseptet.

Scenen er klar: Scenen er rigget og klar på Pir 6 til dagens direktesendte "Rett på nett". MMS: Hans Jacob Brekke Foto: MMS, Hans Jacob Brekke

Må melde seg på i forkant

Hvem som helst kan delta, men er du under 18 år, må du ha foreldre/foresattes samtykke til å delta. Samtlige deltakere må også melde seg opp på nett i forkant av direktesendingen, som sendes direkte på fvn.no hver fredag klokken 17. — Det er en enkel og grei påmelding med navn, telefonnummer, hva du har tenkt å gjøre og hvor mange som skal være med. Deltakerne blir kontaktet i etterkant, forklarer Flaa.

Han understreker at «Rett på nett» ikke er som «Norske Talenter», eller «Idol».

— Det er ingen som går videre og ingen som blir stemt ut, forteller han. Derimot kan fvn.nos brukere stemme fram månedens klipp.

— Det er det eneste konkurransepreget i konseptet. Du får ikke høre hvor god du er, eller hvor dårlig du er. Det handler om å vise fram talentet sitt til et potensielt stort publikum.

Åpner for publikum

I tillegg til alle de som vil følge direktesendingen, håper Storjord at konseptet også vil trekke et publikum på stedet.

— Det må gjerne være publikum der. Det er ingenting som er bedre enn det. Det skaper bare mer nerve og trøkk i produksjonen. mener han.

— Vi er åpne for alt, og håper at vi kan ha lav terskel og samtidig et stort spenn av kvalitetsmessige gode ting, slik at det blir alt fra glade amatører til profesjonelle som opptrer, sier Flaa, noen timer før dagens første direktesending.