— Ingen er tjent med dette. Det vil alltid være både artister og publikummere som er aktuelle for begge festivaler. Dette vil bare bli kaos, og vi vil kunne ende opp med bare én festival på Sørlandet, sier Arild Buli til fvn.no.

- Dårlig idé

En tydelig oppgitt Buli retter nå en advarende pekefinger mot Hovefestivalen, som mandag gikk ut og fortalte at de vurderer å flytte Hovefestivalen 2010. Flyttingen fører Hove inn i samme uke som Quart arrangeres.

Samtidig ønsker Buli å rekke ut en samarbeidshånd til Hove.

— Uten å ha tenkt veldig nøye gjennom dette - dersom de absolutt må flytte sin festival til samme uke, er det et langt bedre alternativ om vi går sammen om å lage én storfestival på Sørlandet, sier Buli.

Dette begrunner Buli med at erfaring viser at det ikke er publikummere nok til både Hove og Quart.

— Nei, som kjent - ikke engang når vi holder oss i hver vår uke klarer vi å gå med overskudd, poengterer Buli.

I 2009 gikk Quart med minst 15 millioner kroner i underskudd.

— Det er tallet - uten ytterligere kommentarer per nå, sier Buli.

- Ikke plass til begge hver for seg

Flytteidéen begrunner Hove med at man ønsker å arrangere festivalen i uka etter at lærestedene har lukket dørene for sommeren.

— Jeg tror alle vil få svi her. Publikum vil bli tvunget til å velge å kjøpe ukespass til én festival. Ingen har ukespass til to festivaler som foregår samtidig, sukker Buli.

Mener Quart ikke kan flyttes

Ifølge Arild Buli er det ikke aktuelt at Quart skal vike plass og bytte uke for å unngå en kollisjon med festivalen i aust-fylket.

— Nei, Quart-uka er spikra. Det er så mye som skjer i Kristiansand i løpet av en sommer at det ikke er mulig å flytte den, mener Buli.

— Hva tror du er tanken bak Hoves flytteidé - ønsker de å skade Quart, tror du?

— Nei, jeg vet ikke hva de har tenkt. Hvis målet kun skal være å melke hverandre, er det bedre å lage én stor festival sammen, mener Quart-sjefen.

Frykter konsekvensene

Quart-generalen advarer mot uante konsekvenser av en Hove-flytting.

— Vi er begge festivaler som behøver mer billettsalg. Vi gikk begge med underskudd i år. Hove handler på merkelig vis, og vi risikerer at vi begge ender med unødig lavt billettsalg dersom Hove flyttes, sier Buli.