KRISTIANSAND: — Jeg kan avkrefte ryktene i dagens VG om at Red Hot Chili Peppers kommer til Quart til sommeren. De kommer ikke til Norge i det hele tatt. Vi strakk oss langt for å få dem hit, men det lot seg ikke gjøre, sier Jørgen Skauge, musikksjef i Quart, til fvn.no.

Ikke dramatisk

Han benekter også at festivalen er sent ute med å offentliggjøre band. Mens Hovefestivalen allerede har sluppet flere band til sommerens musikkfest, har ikke Quart offentliggjort et eneste navn. Quartledelsen sier alt er i rute.

— Det er bare de to siste årene vi har sluppet band tidligere enn vi har gjort i år. I fjor slapp vi Depeche Mode før jul, men vanligvis har vi pleid å slippe artistene på denne tiden og fremover. Det skal vi gjøre i år også. Vi har hatt flere artister bekreftet siden desember, sier Skauge.

— Det er ikke noe dramatikk i at vi ikke har offentliggjort et eneste bandnavn til nå, sier Helge Josdal, daglig leder i Quart.

Skauge forteller at Roskilde slapp sine første band i går, mens Hultsfred gjør det denne uka. Quart vil slippe flere navn i løpet av de nærmeste dagene, i tillegg til et større slipp 31. januar.

— Det blir hyggelig og fint, sier Skauge.

— Er det en bevisst taktikk og strategi fra Quarts side å vente så lenge med å offentliggjøre navn?

— Vi har lagt en plan på når vi skal slippe ting, og denne planen følger vi. Det har blitt stadig flere festivaler, og det tar stadig lenger tid å få artister på plass. Det er ikke en bevisst strategi fra oss å holde igjen denne informasjonen, sier Josdal.

Ikke hemmet

— Har tapet av Toffen hemmet dere?

— Det er ingen tvil om at Toffen er en kjempestor ressurs på booking. Det vet alle. Vi har fått en fått en ny mann, og han gjør en kjempejobb. Jeg tror folk vil se at vi har et bra program når de kommer til sommeren, sier han.

— Men har tapet av Toffen hemmet dere?

— Det er klart at konkurransen om bandene øker når det blir flere festivaler, og prisene på artistene øker, sier Josdal.

— Har tapet av Toffen hemmet dere?

— Nei, det har det ikke. Jeg tror fortsatt vi er like flinke som mens Toffen var hos oss, men til syvende og sist er det publikum som avgjør, sier Josdal.

— Vi har full kontroll på sommerens festival, sier han til slutt.