Joss Stone er tilbake i rampelyset med fjerdealbumet «Colour Me Free». Albumet skulle etter planen blitt utgitt i april i år, men uenighet med plateselskapet EMI førte til utsettelse. EMI var lite fornøyde med at Stone spilte inn en plate uten å konferere med dem, og i et videointervju som ble sluppet rett før det nye albumet forteller hun at hun trodde selskapet ville bli fornøyde med det. Resultatet ble at Stone kjempet en innbitt kamp for å komme seg ut av kontrakten, og den første singlen fra albumet er dedikert til EMI. Den heter «Free Me».

– Du må bare ta friheten din. Ingen kommer til å gi den til deg, så du må bare ta den. Uansett konsekvenser. Og det blir konsekvenser. Massive konsekvenser, sier hun.

EMI ga imidlertid ikke slipp på henne.

Plate

Platen fant veien til butikkene 2. november, og er tilgjengelig på Spotify. Stone forteller at innspillingen var en fin opplevelse.

– Det var en rå prosess. Vi bare jammet og spilte det vi ville spille. Det var ingen plan i forkant, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare plateselskapet som har fått føle frihetstrangen. Hennes egen mor fikk sparken i 2004, og i et intervju med The Daily Express forklarer hun bakgrunnen:

– Jeg ville at min mor skulle være mor, og ikke deale med forretningene og snakke om penger og avtaler med meg. Jeg ville ha henne tilbake til å snakke med meg om kjærlighet, gutter og være datteren hennes igjen. Og hun har ikke problemer med det. Jeg savnet det gamle forholdet vårt, forklarer hun.

Slipp

Den britiske artisten slo igjennom med «The Soul Sessions» i 2003, og albumet har ifølge EMI solgt over fire millioner eksemplarer.

Her forteller Stone om det nye albumet: