Onsdag i neste uke fyller den britiske musikkmogulen Simon Cowell 50 år. Han skulle helst sett at det hele ble forbigått i stillhet.

– Can vi bare late som om det ikke kommer til å skje? Alvorlig talt, jeg føler det samme om å bli 50 som jeg gjorde da jeg rundet 40 og 30. Jeg koser meg, sier han til Daily Mirror.

Cowell fant veien inn i musikkbransjen ved hjelp av sin far på begynnelsen av 80-tallet. På midten av tiåret fikk han den første smaken av suksess gjennom plateselskapet Fanfare Records, og en rekke hits fra Sinitta. Senere sørget han blant annet for å presentere verden for Westlife gjennom jobben han tok på seg i BMG.

TV

Det er likevel som tv-personlighet han har blitt kjendis. I 2001 ble han kjent som særdeles kritisk dommer i «Pop Idol» og «American Idol», og siden det har han også vært sentral i «The X Factor» og «Britain's Got Talent». Presanger og oppmerksomhet i forbindelse med den kommende bursdagen vil han imidlertid ikke ha.

– Det er flere veldedige organisasjoner jeg støtter som vil sette pris på en donasjon. Men vær så snill: Ingen presanger fra noen, sier han til den britiske avisen.

Både Daily Mirror og The Telegraph melder at bursdagen skal feires helgen før den store dagen. Førstnevne avis melder også at navn som Sir Elton John, Kevin Spacey, Kate Moss, Kylie Minogue og Donald Trump står på gjestelisten.

Her er et knippe av Cowells mest minneverdige tilbakemeldinger som talentdommer:

Og her er er noen flere eksempler: