Det har gått fire år siden U2 ga verden «How to Dismantle an Atomic Bomb», og den foreløpig navnløse oppfølgeren var ventet å komme ut i år. Fire år er imidlertid ikke nok tid for popgigantene. På bandets offisielle nettsider melder Bono at de i stedet akter å gjøre 2009 til et stort år for fansen.

– Jeg er alltid den som undervurderer hvor lett det er å bare «slippe sangen ut nå». Dersom det var opp til meg hadde de vært ute allerede. Men tidlig neste år vil folk få anledning til å begynne å høre hva vi har holdt på med. Vi vil at 2009 skal være vårt år, så vi skal gjøre et inntrykk tidlig, lover Bono.

Utsatt

Bono forteller at bandet har truffet en låtskrivingsgullåre og at de ikke har lyst å stoppe. Som vanlig er han ikke snau i beskrivelsene:

Dette er vår sjanse til å oppheve tyngdekraften igjen.

Bandet har jobbet med Brian Eno og Daniel Lanois, produsentduoen som sto bak lydbildet på U2s to største klassikere, «Joshua Tree» og «Achtung Baby». I tillegg har Steve Lillywhite hjulpet til på produsentsiden.

Beste

Bono sammenligner det kommende albumet med nettopp «Achtung Baby», og viser til at forventningene hos fansen er høye.

– Vi vet at folk ikke vil ha et nytt U2-album dersom det ikke er vårt beste album gjennom alle tider. Det er nødt til å være vårt mest innovative og utfordrende album. Hva er vitsen ellers?

Tålmodighet er også en dyd bandets gitarist The Edge har lært seg.

– Det tar tid, men eg har blitt fortalt at det ikke finnes noen snarveier til storhet, sier Edge til NME.