Norsk filminstitutt har tildelt 8.400.000 kroner i produksjonstilskudd til Arild Andresen og produksjonsselskapet 4 ½ Film AS sitt nye filmprosjekt, «Keeper'n til Liverpool».

– Sjelden får man anledning til å lese et så morsomt manus som det til «Keeper'n til Liverpool». Basert på Lars Mæhles roman Keeperen til Tunisia har Lars Gudmestad fått til en original og helt spesiell historie. Filmfortellingen skildrer familieforhold, vennskap og gryende kjærlighet på en varm, original og veldig humoristisk måte. Lykkes regissør Arild Andresen og produsent Karin Julsrud, vil dette bli en perle av en film som gleder langt flere enn barn og fotballfans når den får kinopremiere i løpet av 2010, sier konsulent Thomas Robsahm i et presseskriv.

Slik distributøren filmen: «Filmen handler om Jo (13). Jo er snartenkt, skoleflink og kjapp i replikken. Han har også en livlig fantasi og er redd for det meste — særlig fortball og de store gutta. Men når han faller for den nye jenta i klassen, blir det umulig å fortsette som før. «Keeper'n til Liverpool» er en varm komedie om vennskap, fotball og forelskelse forstyrret av angstfylte mødre og overivrige fotballtrenere.»

Emmy-nominert

Regissør Arild Andresen fikk sitt gjennombrudd med barne- og ungdomsserien «Gutta Boys», som gikk på NRK i 2006. «Gutta Boys» ble som første norske produksjon nominert til Emmy.

Serien vant også Gullruten og er solgt til tv-kanaler over hele verden, melder distributøren Euforia Film. Andresen har regissert et knippe kort- og novellefilmer som har fått oppmerksomhet i inn- og utland. Arild Andresen har også hatt regi på omtrent 100 reklamefilmer og mottatt priser for flere av dem, opplyses det.

Manus og produksjon

Manusforfatter er Lars Gudmestad. Hans siste film, «Fatso», hadde premiere i 2008. Han har blant annet skrevet manus til «Blodsbånd», «Buddy», tv-serien «Ran» og flere novellefilmer. Gudmestad har bakgrunn som dokumentarregissør, og er medeier i produksjonsselskapet Medieoperatørene.

Karin Julsrud er produsent og daglig leder for 4 ½ Film AS. Hun står blant annet stått bak «Reprise», Katja Eyde Jacobsens debutfilm «Yatzy» og Marius Holsts kommende film «Kongen av Bastøy». Hun har også regissert «1732 Høtten».

«Keeper'n til Liverpool» har et totalbudsjett på 16.350.000 kroner. Antatt opptaksstart er 15.09.2009, og antatt premiere er 13.08.2010.