KRISTIANSAND: Det er Reitangruppen som deler ut prisen for «Årets ladejarl».

Prisen er på 2 millioner kroner og deles hvert år ut den 11. september på Lade Gaard i Trondheim. Det er Odd Reitan sjøl som deler ut prisen, og sammen med ham i juryen sitter Kristin Krohn Devold, Lars G. Norheim, Solfrid Flateby, Marvin Wiseth og Atle Vårvik.

En av ti kandidater

Mandag fikk altså Ada Sofie Austegard prisen i konkurranse med ni andre kandidater. Blant disse finner vi navn som Ingeborg Senneset og Deeyiah Khan. I fjor var det Johann Olav Koss som fikk prisen.

Begrunnelsen:

I juryens begrunnelse står blant annet dette:

«Ada Sofie Austegard har gjennom 17 år gitt voldsutsatte barn og unge en stemme som blir hørt klart og tydelig. Engasjementet hennes har bidratt til lovendringer og bedring for barn og unge som har blitt utsatt for vold og overgrep. Ada ønsker å ivareta rettsstillingen til de voldsutsatte og deres pårørende, men aller mest jobber hun målrettet med å forebygge nettopp denne typen vold og overgrep fra å ramme våre mest sårbare i samfunnet.

Ada Sofie Austegard viljestyrke ble i fjor kronet med åpningen av Stine Sofie Senteret. Verden har fått sitt første kurs- og mestringssenter for voldsutsatte barn og unge. Takket være Ada kan voldsutsatte få ny kunnskap og hjelp til å mestre sine liv. Livet blir på ny fylt med håp og glede.»

Ada Sofie Austegard fotografert i forbindelse med åpningen av Stine Sofie-senteret i april 2016. Foto: Heida Gudmundsdottir