— Det har vært hans livslange drøm å få designe en Oscar-kjole, sier Dolly (60) om sin gamle skredder Robert Behar.I helgen fikk Behar drømmen oppfylt. For da Dolly Partons låt, brukt i «Transamerica», ble nominert til beste originalskrevne låt, henvendte hun seg trofast til mannen som har hjulpet henne med å skape hennes karakteristiske klesstil i mange år.

Ifølge Los Angeles Times var Robert Behar overbevist om at hun ville velge et mer trendy designernavn fremfor ham da hun skulle på Oscar-showet. Men Dolly sa at hun aldri har vært moteriktig, så hvorfor begynne nå!

Derfor fikk Behar ikke bare lage tre kjoler til henne - en trang, rosa tyllsak for å gå ned den røde løperen, en hvit buksedrakt når hun skulle synge på scenen og en tredje kjole i beredskap hvis hun vant og skulle plukke opp Oscar-statuen, noe som ikke ble aktuelt. Dessuten fikk han plukke ut diamantene hun brukte - øreringer verdt 8 millioner kroner. Egentlig hadde Dolly tenkt å bruke billig bijouteri, men ble overtalt til å legge listen litt høyere.

— Jeg er bare en hillbilly som drar til byen. Jeg hadde bare tenkt å bruke juksesmykkene mine, sier hun, og legger til at hun forble trofast mot sin tradisjonelle stil, som hun før har beskrevet som en miks av bondekone, Askepott og den lokale prostituerte, når det gjaldt sminken:

— Jeg brukte omtrent fire bokser med billig glitter. (©NTB)