KRISTIANSAND: — Dette ser vi fram til. Alt har gått på skinner til nå. Da skal det også gå på skinner mandag og tirsdag, forteller en forventningsfull daglig leder i IK Start, Harald Andersen. Sammen med Gunnar Eide Concerts forbereder han den største konserten i Kristiansands historie.

— Vi har solgt 19.000 billetter. De siste 1500 regner vi med at forsvinner på konsertdagen, sier Andersen.

De siste to månedene har IK Start hatt ukentlige møter for å få alt på plass. Det er ikke gjort i en håndvending å arrangere konsert med en av verdens største musikere og entertainere.

STOR SCENE.

Åtte scenetårn, en scene båret av 288 bein, samt et beskyttende teppe over det mye omtalte gresset på Sør Arena er bare noe av det som må på plass før Elton John ankommer Sørlandets hovedstad.

— Kan konserten få følger for gresset?

— Gressmatta er blitt veldig bra nå, men det er klart at en såpass stor scene og 20.000 mennesker kan være en stor belastning. Derfor har vi gjort en rekke tiltak som gjør at gresset vil være helt bra når Start møter Lyn på søndag.

Logistikken er den største utfordringen før konserten. Åtte trailere var på plass lørdag med scenen. I dag skal ytterligere åtte trailere på plass.

— Scenen er 46 meter bred og 18 meter til taket. På hver side blir det to store videoskjermer. Vi snakker om en vekt på rundt 100 tonn, opplyser Christian Skøyen i Gunnar Eide Concerts.

LA BILEN STÅ.

Harald Andersen oppfordrer folk til å la bilen stå hjemme i morgen.

— Hele området rundt Gimlehallen kan brukes til parkering for dem som velger å bruke bil, men det mest fornuftige er nok å ta buss eller taxi. Vi vil ha en taxiholdeplass rett utenfor Sør Arena, og har også inngått en avtale med Bussen AS. De setter opp flere busser på sine normale ruter. Vi tror også at mange velger å sette bilen hjemme fordi vi har skjenkebevilling.

Elton Johns opptreden er den første konserten på Sør Arena, men det ser ikke ut til å bli den siste.

— Det er en målsetting at dette også skal være en konsertarena. Det avhenger selvsagt av suksessfaktoren, men vi håper å kunne tilby én til to konserter av dette kaliberet årlig, sier Andersen.

Han blir selvsagt å finne på Sør Arena i morgen.

— Jeg ser fram til konserten. Det blir en stor fornøyelse. Jeg har et forhold til Elton John i den forstand at de mest kjente sangene hans sitter i hodet, og gleder meg til å høre dem på tirsdag.