Selv om det siste året sikkert har vært gunstig rent publikumsmessig for Peter Bjorn And John, husker de tydeligvis hvordan det er å spille for et mindre og spredt publikum. For gårsdagens konsert var både musikalsk bra, veldig sjarmerende og ekstremt avslappet for bandets del.

Peter Bjorn And John har selvtillit og musikalsk pondus nok til å ha masser av selvironi, selv om de ikke trenger det, tatt i betraktning hvilke sofistikerte og elegante poplåter de skriver.

Live er de en ren gitarbasstrommetrio med de begrensninger og utfordringer det bringer med seg. Men svenskene løser det med å skape et nakent og tydelig groove som låter meget bra med sine referanser til The Cure og annen midten-av-80-tallet pop. Og de låter umiskjennelig svensk.

På sin store hit, «Young Folks», inviterte de inn Svante og Måns fra Timbuktu til å bidra på perkusjon, noe som gjorde den i utgangspunktet nakne låta mer fyldig og enda deiligere.

Den überkoole svenske trioen gav mer og mer jernet og gav de få fremmøtte lysten til for en stakket stund å være svenske de og.