Artist: Ingenting

Sted: Kick Scene

Når: 7. mai 21.00

”E det någen som har ei plate som heite Dill og Dall” gauler vokalist Kjell Undheim fra scenen på Kick, og får et rungende ”JA” fra salen.

Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til Kick Scene fredag kveld, og mye tyder på at mange har plata, og har hørt på den godt og vel mer enn en gang.

Stemninga var i taket nesten før gjengen i det hele tatt viste seg på scenen, og allerede fra første låt var det både hopping, skåling og allsang.

På låter som ”Toget” og ”Ikkje kult å ver daue” var det faktisk til tider lettere å høre publikums sang enn vokalisten selv.

INGENTING reiser denne våren Norge på kryss og tvers, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør, med musikken som blir karakterisert som rølpete rock´n´roll på Rogalands-dialekt. De er nå oppe i den niende plata, etter at ”INGENTING LIVE” på CD og DVD kom ut i mars.

Gutta begynte som et slags laust rock´n´party-kollektiv i 1989, der et varierende antall unge sandnes-gutter lagde låter, festet, øvde og spilte.

Tekster og melodier kom etter innfallsmetoden, og handlet stort sett om det som skjedde, eller lot være å skje rundt medlemmene.

I 2010 har den nåværende konstellasjonen rukket å holde på i snart seks år, etter at vokalist og trommis ble byttet ut. Nåværende trommis er Stene Osmundsen.

Bassist Tor Jan Møller har spilt bass siden garasjedagene på Austrått, og de to gitaristene Bård Schanche og Ove Morten Grødeland har vært med siden perioden rundt debut-plata i 1991. Svetten sprutet både på scenen og blant publikum, og det ble skålet nesten like mye på begge sider. Energien karene legger i dette, og folkeligheten i både tekstene og musikken appellerte til det livlige publikumet, og de som var på denne konserten var nok klar over hva de gikk til. Det var full trøkk hele veien, og det var ikke vanskelig å få fot.

Men, særlig spennende og nyskapende er musikken ikke.

Noen vil nok synes at denne musikken blir kjedelig i lengden, med mange like gitar-riff og likt tempo (perfekt hoppe-tempo) på mange av låtene.

Alt i alt var denne kvelden for mange en herlig opplevelse, og det er nok mange som våkner lørdag 8. Mai, med en over gjennomsnittlig sår hals.