Ingenting tyder på at gitarist Hans Magnus Snah Ryan og bassist og vokalist Bent Sæther har til hensikt å gi seg med det første. Trommeslager Kenneth Kapstad har tydeligvis gitt ny næring til Motorpsycho. Det hører vi her.

Albumet er proppet full av spenningsmomenter med elementer av syrerock, psykedelia, tungrock, progrock og melodiøse poplinjer. Superprodusent Kåre Vestrheim har vært med på å rigge til et sprekt og livlig lydbilde i den dynamiske, kunnskapsfulle og musikalske verdenen til Motorpsycho. Det var kanskje lettere å like dem rundt andre halvdel av 90-tallet. Her må lytteren jobbe mer og bruke mer tid. Etter hvert vil instrumentalpartiene og de tidvis lange rockelåtene sitte. Da vil til og med den firedelte og veldig ambisiøse progrocklåten ”Gullible’s travails” gli på plass.

Motorpsycho har aldri gjentatt seg selv. De har riktignok gitt ut noen album som man ikke henter fram igjen uten at man er ivrig tilhenger. Men de fortsetter å imponere og engasjere. ”Heavy metal fruit” er smakfull nå. Og antakelig veldig lenge.