Kritikerne har stort sett jublet hele veien. Det store publikummet har holdt seg unna. Slik vil det nok fortsatt være når det gjelder dette bandet fra sørvestlandet.

Men liker du drømmende, nostalgisk og søt pop i sporene etter Teenage Fanclub, Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock og tidlig R.E.M., bør du sjekke ut I Was A King. Det er også mulig å gå enda lenger tilbake i pophistorien for å finne gangbare referanser, nemlig til The Byrds og Buffalo Springfield.

Dette er deres femte album, og det er fortsatt en nytelse å høre stemmen til Anne Lise Frøkedal fra Etne. Hun styrer popskuta inn i et trist og fint popfarvann sammen med Frode Strømstad fra Egersund. På «Isle of Yours» bruker de mer tangenter og synth, og framstår som litt mer urbane enn før uten at de gir slipp på den klassiske pop-utformingen.

Her er både nakne ballader og friske og raske poplåter. Midtempolåten «One Of Us» er et høydepunkt blant mye annet fristende og flott. Hadde I Was A King sunget norsk, kunne dette kanskje hadde blitt til noe kommersielt sett. Slik det er nå, må de nok fortsatt klare seg med et lite knippe med dedikerte tilhengere.

IwasAKing.JPG