ARENDAL: For jærbuene har vokst seg større, sakte og sikkert. Denne kvelden og natta kledde de rollen som mestere og keisere innen norsk rock. For mange vil dette bli stående som en legendarisk konsert som antagelig vil bli husket lenger enn Hovefestivalen vil vare.

SE INTERVJU MED JANOVE OTTESEN: — MYGGEN MÅ GJØRE COMEBACK FOR START

Maestro Janove Ottesen dirigerte orkesteret sitt med stødige armer og med sin sterke stemme. Han kom ut på scenen stivpyntet med vest og dress. Det gikk bare en halv time før han kastet mesteparten av klærne og gikk ut i rockefesten med en intensitet, autoritet og innlevelse som de fleste andre norske rockevokalister bare kan drømme om.

Men denne rockefesten handlet ikke bare om maestroen. Bandet spilte så utrolig bra, og i virvaret av uttrykk, overganger og rytmiske variasjoner, spilte bandet så tight og så bra med en så herlig lyd at sekserterningen falt i lommene på dem ganske kjapt.

Det var sikkert et sted mellom 12 og 15-tusen publikummere som hyllet keiserne. Bandet knuste hjerter med låten ”Hjerteknuser”, og de kjørte en runde med låter fra ”Violeta Violeta volume 1”. Fansen hyllet dem hele veien uansett hva de gjorde og spilte. Og de som bare var ute for å feste hadde det morsomt de også.

Kaizers Orchestra har antagelig gjort det slik at vi må ompa til vi dør. Det er helt ålreit.

Foto: Kristin Ellefsen
Foto: Kristin Ellefsen