POP

Smart og sjarmerende. Katzenjammer er i ferd med erobre store deler av verden med sine kattestreker.

Hunnkattkvartetten er aller morsomst når vi får se og høre dem på scenen. De bytter instrumenter ustanselig, og snerrer og kvesser klør like ofte som de jamrer og kjæler publikum med nydelige låter. Vi har Kaizers Orchestra, og vi har Katzenjammer. De har litt av den samme, sterke appellen, og de har litt av det samme utgangspunktet med noen sigøyneraktige grep nå og da. Med dette albumet kan kattene bli like store som keiserne.

Den forrige platen til Katzenjammer, debutalbumet ”Le pop”, står kanskje til en firer vurdert nå i ettertid. Her tar de et langt og viktig steg videre i kvalitet, appell og låtstyrke. Superprodusentparet Kåre Vestrheim og Mike Hartung har gitt bandet den lekre lyden som skal til, og de kreative innspillene og innfallene som gjør at dette blir kattenes lek med lytteren.

Vi snakker om en stilig miks av europeisk folkemusikk, smektende country og fengende pop. De får til det meste av det de prøver seg på, til og med når de tolker Genesis sin ”Land of confusion”.

En annen favoritt blir fort den nydelige og besnærende ”Lady Marlene”, men det er for så vidt helheten som imponerer på ”A kiss before you go”. Man skal kanskje ikke kysse katter, men her er det i alle fall ikke mange bakterier som kan ødelegge den flotte lytteopplevelsen. Ta imot dem!