KRISTIANSAND: — Vi vil plassere oss på kartet igjen som konsertsted, og vårprogrammet er bare starten, sier en offensiv bookingsjef Ole Veim på Østsia. Etter at det har vært relativt stille på konsertfronten på Østsia de siste årene, har han og SiAs kultursjef Jon Gotteberg planer om igjen å bringe de store navnene til konsertscenen.

Østsia er også kjent som studentkroa på UiA, og ligger på Campus på Gimlemoen. I tillegg har også SiA etablert en konsertscene på Pir6 i sentrum, hvor arrangørforeningen Trash Pop siden i fjor høst har hatt fast tilhold.

Bred satsing

Østsia feirer på sin side tiårsjubileum i vår, og for å feire dette er Bjørn Eidsvåg den første store kanonen ut. Han spiller konsert 16. mars, og det legges bare 300 billetter ut for salg.

— Vi har egentlig kapasitet for 450, men kommer til å rigge til 50 sitteplasser foran scenen denne kvelden. Vi ønsker å dekke alle deler av publikum og vil ha et variert program slik at vi når ut til folket. Bjørn Eidsvåg spiller den eneste konserten på Sørlandet i denne perioden hos oss, og vi vil markedsføre den i andre sørlandsbyer som Grimstad, Mandal og Lillesand, sier Veim. Eidsvågs turne i mars går gjennom Sør-Norge, og Kristiansand er siste norske stoppested før han drar til Danmark for å spille fem konserter der.

Støymetall

På den helt motsatte enden av støyskalaen har Ole Veim booket rogalands-bråkmakerne i Kvelertak, som kommer til å invadere scenen med multigitar-metall 8. april. Støymetallbandet vant spellemannpris i 2011 for beste nykommer med sitt selvtitulerte album, og i mars er de ute med andrealbumet "Meir".

Fire dager før, altså 4. april spiller Åmlis stadig større sønn Jonas Alaska på Østsia. De siste par årene har han etablert seg som en av Sørlandets stoltheter med sin finstemte visepop. I likhet med Kvelertak har Alaska vunnet spellemannpris som "årets nykommer". Den fikk han i 2012 for den selvtitulerte debutplata, og også Jonas Alaska gir ut andrealbumet sitt i mars.

Men aller først ut på vårprogrammet på Østsia er Tuba Tuba fra Oslo som spiller 15. februar. Debutfullengderen "Alt forandres" kom ut forrige uke og kalles "løfterikt" til terningkast fire av Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad. "De synger norsk, og inne i låtene deres fins krydder av navn som deLillos, Håkan Hellström og John Olav Nilsen.", heter det om plata.