KRISTIANSAND: — Det blir den første konserten i Kristiansand etter at den nye plata kom i januar. Jeg gleder meg veldig, sier Asbjørn Ribe.

Artisten fra Birkeland slapp tidligere i år sin andre norskspråklige plate, "1400 Ski". Den har blitt tatt godt i mot av musikkanmeldere, og Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad ga den en av mange femmere.

— Den første singelen har vært a-listet i 13 uker, og nå har akkurat singel nummer to blitt listet på P1, sier Ribe, som får sin debut i Kilden.

— Jeg har ikke vært inne i bygget tidligere, bare sett det fra utsiden, så det blir gøy, sier han.Under konserten i Kilden skal Ribe først på scenen. Etter en pause tar mandalitten Charlotte Qvale over.

— Vi driver med litt forskjellige ting, så vi trekker nok litt ulikt publikum. Men samtidig er det ikke fjernere fra hverandre at publikum kan like begge deler. Jeg har dessuten aldri hørt Charlotte live, så det blir gøy, sier Ribe.

ROS: Asbjørn Ribe har fått mye ros for sin siste plate, "1400 Ski". Tirsdag kveld spiller han låter fra den og fra sin forrige plate, "Ornand Vet Hvordan", når han har konsert i Kilden. Foto: Geir Dokken