Mandag kveld ble det kjent at Pir6 legges ned. Årsaken er at studentutestedet gikk med tre millioner kroner i underskudd i fjor.

— Det er veldig trist, sier Pål Alvsaker i Trashpop.

Nye lokaler

Nylig feiret Trashpop 10 år som konsertarrangør med en endagsfestival på Pir6. Der har de holdt til siden lokalene åpnet i 2012.

— Hva har Pir6 betydd for Trashpop? - At vi endelig fikk et hjem med en egen scene, og at vi kunne drive under mer kontrollerte former enn tidligere. Vi har hatt et veldig bra samarbeid med eiere som ville satse på kultur, sier Pål Alvsaker.

Tirsdag møtte han resten av styret for å diskutere veien videre for Trashpop.

- Hva skjer nå?

— Nå må vi finne et nytt sted å være. Trashpop var en omreisende konsertarrangør da På Hjørnet ble lagt ned, og det er jo en situasjon vi helst vil unngå. Vi skal nå fremover jobbe med å finne et nytt tilholdssted, og holder muligheten åpne for alle forslag, løsninger og samarbeidspartnere.

Konsertene som Trashpop har booket i mai og juni, vil gå som normalt, mens konsertene til høsten må arrangeres på et annet sted.Alvsaker mener at Kristiansand nå mister ett av sine mest aktive kulturhus:

— Vi mister et viktig kulturelt samlingssted. Pir6 er et av de få stedene i byen for studenter under 20 år, og hvor det ikke er spritservering. Kristiansand trenger et slikt sted.

- Så det komme

Leder for Studentorganisajonen i Agder (STA), Ruben Haugland, synes også at det er trist at Pir6 stenger dørene.

— Samtidig så vi det komme. Vi har hatt en tett dialog med SiA hele veien, og da vi ble orientert på mandag, ble vi ikke overrasket. Vi er enige i avgjørelsen om å legge ned Pir6. Det har kostet studentene såpass mye penger å drive Pir6 at det er til det beste å legge det ned.

- Hva har Pir6 hatt å si for studentene?

— Pir6 har nok spilt størst rolle i begynnelsen av semesteret, som et møtested for studenter som ikke kjenner byen. Utover året har det dessverre blitt mindre viktig.

Haugland opplyser at STA ønsker at pengene som SiA nå sparer, skal brukes til andre tilbud, men har foreløpig ingen konkrete forslag. Studentparlamentet skal behandle saken i slutten av mai.

Avvikles i juni

Styreleder i SiA, Ole Thomas Grimsli, vil ikke gå i detalj om hva som er årsaken til underskuddet på tre millioner kroner. Han ønsker heller ikke å si noe om leiekostnadene

— Det er flere faktorer som spiller inn. Vi klarte ikke å opprettholde inntektene i forhold til utgiftene, sier Grimsli.

I løpet av juni vil driften ved Pir6 avvikles, og til sommeren vil SiA gå i dialog med studentene.

— Vi vil se på hvilke muligheter som åpner seg, se på gode økonomiske løsninger, og finne noe som studentene ønsker å ta del i, sier Grimsli.

10 ansatte ved Pir6 mister jobben. De mottok også beskjed om nedleggelse på mandag.

— Det kom som en overraskelse på de ansatte. Vi har ennå ikke diskutert hva vi skal gjøre videre, sier plassjef for Pir6, Renathe Etterlid, til Fædrelandsvennen.