En blomsterbukett i «Nupenparken», til minne om kunstneren Kjell Nupen. Han utformet Otterdalsparken eller «Nupenparken», som folk flest kaller den. Foto: Tormod Flem Vegge
Line Vassbotn (52) og Øystein Thorsen (57) ønsket å sette seg ned ved fonteneanlegget for å mimre litt og tenke på livet og døden. Foto: Tormod Flem Vegge
Kjæresteparet Sol Karoline Heggli (22) og Nazir Hasehmi (24) hadde piknik i parken onsdag. - Jeg synes dette er et veldig fint og avslappende sted, sier Heggli. Foto: Tormod Flem Vegge
Jørgen Lie Kjøndal (23) var i "Nupenparken" for se om noen skulle minnes Kjell Nupen. Foto: Tormod Flem Vegge
Lone Kie (50) og hunden Blixen var på tur i Otterdalsparken onsdag. Den danske turisten mener parken er helt unik. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg sitter her og minnes Kjell Nupen. Det er trist at han måtte gi tapt for kreften, sier John-Olav Nilsen.

53-åringen var onsdag ettermiddag i Otterdalsparken, som på folkemunne kalles «Nupenparken». Han forteller at han selv var til stede da parken ble åpnet av kong Harald i 1991.

En blomsterbukett i «Nupenparken», til minne om kunstneren Kjell Nupen. Han utformet Otterdalsparken eller «Nupenparken», som folk flest kaller den. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg har stor respekt for Kjell Nupen. Han har satt byen og Sørlandet på kartet. Denne parken er til stor glede for både unge og gamle, takket være Nupen. Parken vil være til glede for folk i uendelig fremtid, sier Nilsen.

- For tidlig å gå bort

Kunstneren Kjell Nupen fikk ideen til Otterdalsparken på slutten av 80-tallet. Daværende Falconbridge nikkelverk bestemte seg for å gi anlegget i gave til Kristiansand kommune, i forbindelse med byens 350-årsjubileum. Fontenekonstruksjonen har altså vært et landemerke i byen i over 20 år. Nå er skaperen av «Nupenparken» borte, og onsdag ble det blant annet lagt ned blomster på stedet for å minnes kunstneren.

Kjærestene Øystein Thorsen (57) og Line Vassbotn (52) tok en tur til «Nupenanlegget» da det ble kjent at Kjell Nupen var død.

— Vi hadde lyst til å ta en tur ned i parken, sette oss ned og mimre litt, sier Thorsen.- Kjell Nupen var like gammel som meg. Jeg tenker at det er altfor tidlig å gå bort, fortsetter han.

— Det er trist at han er død. Jeg kjente ham ikke personlig, men vi har på mange måter blitt kjent med mannen gjennom kunsten hans. Nupen har laget enormt mye fint, sier Vassbotn.

- En av de største kunstnerne

Jørgen Lie Kjøndal (23) studerer og jobber i Kristiansand, og onsdag hadde han matpause i parken. Selv om han er vestlending, vet han litt om Nupen.

KONDOLANSEPROTOKOLL: Skriv din siste hilsen her

— Han var en av Sørlandets største kunstnere, kanskje den største. Nupen var ganske kjent i Norge, sier Kjøndal, som erkjenner at det var av nysgjerrighet at han valgte å ta turen innom parken onsdag.

— Jeg hadde lyst til å se om det var noen som var her for å minnes kunstneren, sier han.

— Synes du det er spesielt å være her i dag, dagen da Nupen døde?

— Det er litt spesielt, og jeg tipper det er flere som synes det samme.

- Avslappende sted

Sol Karoline Heggli (22) og Nazir Hasehmi (24), hadde rigget seg til med på et pledd i parken.

Kjæresteparet Sol Karoline Heggli (22) og Nazir Hasehmi (24) hadde piknik i parken onsdag. - Jeg synes dette er et veldig fint og avslappende sted, sier Heggli. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det var leit å høre at kunstneren er død. Kondolerer, sier Hasehmi.- Jeg vet ikke så mye om kunstneren, men jeg synes dette er et veldig fint og avslappende sted. Her kan vi sole oss, spise mat og kose oss, sier Heggli.

- Gir ro i sjelen

Lone Kie (50) er turist fra Danmark. Torsdag gikk hun tur i parken sammen med hunden sin Blixen.

— Det er en veldig flott park. Den er pen og spesiell. Jeg har aldri sett en liknende park som dette, påpeker Kie.

— Jeg kom til Kristiansand tirsdag, og jeg har allerede vært innom parken tre ganger. Det gir ro i sjelen å være her, sier hun.