Dom i Agder lagmannsretts ankesak mot tidligere Quartfestival-sjef Arild Buli har falt. Den lyder på ett års fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Dette er mildere enn dommen Buli fikk høsten 2012 i Kristiansand tingrett for forhold i forbindelse med Quartfestivalen 2009. Den lød på ett år fengsel hvorav tre måneder betinget, og 1,4 millioner kroner i erstatning for manglende regnskapsrutiner, bedrageriforsøk og diverse brudd på bokføringsloven og skattebetalingsloven.

Buli og forsvarer Christian Hjort anket dommen, og rettssaken gikk over fire dager i forrige uke. Nå har altså dommen falt, og lagmannsretten har vurdert bevisene annerledes enn det tingretten gjorde.

Frivilligpass skattefritt

Den tidligere festivalsjefen går blant annet fri fra tiltalen for å ha unnlatt å melde til skattemyndighetene at det var vanskelig å trekke skatt av adgangstegn til de frivillige. Dette betyr at hele festival-Norge kan trekke et lettelsens sukk. En fellende dom her kunne betydd store administrative vansker og store utgifter for de fleste festivaler i landet.

I tillegg går Buli fri fra tiltalen for å ha unnlatt å melde inn artistskatt for utenlandske artister. Lagmannsretten konkluderer dermed med at han heller ikke kan dømmes til erstatning. Her var aktors påstand i ankesaken 2,4 millioner kroner i erstatning.

Fremdeles fengsel

Lagmannsretten er imidlertid enig med Kristiansand tingrett i at Buli har brutt bokføringsloven nokså ettertrykkelig i forbindelse med festivalavviklingen.

Her er han dømt for å ha unnlatt å sørge for rutiner for tilstrekkelig bokføring og pengestyring både for selskapet Quart Event AS og Quart Service AS.