Ole Tobias Tveit fremfører "Kasper, Jesper og Jonatan" fra Kardemomme-by, etterfulgt av "Vi seiler vår egen sjø" fra Kaptein Sabeltann for juryen. Foto: Kristian Hole

Til sommeren er det duket for nye forestillinger med Kaptein Sabeltann, familieshowet "Herli Land" og "Kardemomme-by". I tillegg har Dyreparken vært på jakt etter å fylle mindre roller som syngende servitører og statister. Underholdningssjef i Dyreparken, Roy Bjerke, sier at interessen var skyhøy for å kapre rollene for sommeren.

— Vi har veldig mange påmeldte i dag, og det er mange som er ivrige etter å få disse rollene i Dyreparken.

Han sier at de har et system for å sile ut de beste talentene.

— Vi gir alle deltakerne poengskala fra en til ti i tre kategorier. Vi deler inn i vokalprestasjoner, dans og utstråling. Når en person får veldig høy score, så går han eller hun videre for vurdering for rollene.

Pinky og Sunniva

Den unge Kristiansanderen Ole Tobias Tveit (18), kjent som Pinky fra "Kaptein Sabeltanns Verden" stilte opp, i håp om å ro i land flere roller.

— Jeg har sykt lyst å få flere Sabeltann-roller. Det hadde vært utrolig kult å fått lov å spille flere karakterer i Abrahavn.

Den unge skuespilleren er også kjent fra den norske filmen Yohan Barnevandreren. I 2014 er han på jakt etter nye, spennende prosjekter.

— Jeg er åpen for absolutt alle kule jobber jeg kan få i Dyreparken.

Ingrid Aarsland (18) stilte også opp på audition. Oslojenta er mest kjent for å ha spilt Sunniva i "Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt" i Dyreparken i 2011. Nå håper hun på en rolle i den fartsfylte familieforestillingen "Herli Land", som byr på stunts, vannakrobatikk og sang.

— Jeg må innrømme at jeg har mest lyst til å lande en rolle i denne tiende sesongen av "Herli Land", det hadde vært utrolig gøy.

Hun legger til at hun savner å spille karakteren Sunniva.

— Det var utrolig gøy å spille Sunniva. Jeg skulle gjerne gjentatt det med glede, sier Aarsland.

Tidligere har Tveit og Aarsland spilt mot hverandre i tre Kaptein Sabeltann-prosjekter.

— Hun er helt rå, og det var kult å jobbe med henne. Kanskje blir det fjerde gangen til sommeren, hvem vet, sier en håpefull Tveit.

Verdens kuleste sommerjobb

Ingrid Aarsland forstår at hele 60 ungdommer møtte opp for å prøve lykken.

— Det er ikke rart at interessen er høy, det er jo verdens kuleste sommerjobb, sier skuespilleren.

Administrasjonskoordinator i underholdningsavdelingen, Ine Igland, sier at hun har gledet seg til denne hektiske dagen.

— Vi har fått utrolig mange henvendelser om denne audition-runden. I dag skal vi prøve å velge ut sangere, dansere og skuespillere som skal opptre i våre forestillinger i sommer.

I juryen for sommerforestillingene sitter koreograf Jostein Kirkeby-Garstad og Lasse Nørager, kjent som skuespiller og sirkusartist. De leter etter spesielle egenskaper.

— Vi ser etter en bra stemme, at skuespilleren selv tar regi. I tillegg må personen være tilpasningsdyktig for alle typer roller i Dyreparken, sier Garstad.