Fredag kom hele sesong to av "House Of Cards" på Netflix. VG beskriver sesongen som "helsikes underholdende".

— Vi må bare se mer, én episode til, og én til etter det! For det er så helsikes underholdende. Netflix slipper alle episodene fredag. Vær forberedt på lange fjernsynsnetter, skriver VGs journalist Hans Petter Sjøli, som ga terningkast fem til sesong to.

Sjøli hyller også hovedrolleinnehaver, Kevin Spacey, som tidligere er kjent fra storfilmer som "American Beauty" og "Seven".

— Ja, da, «House Of Cards» er et utmerket TV-drama, også i sesong to. Wright og Spacey er aldeles fremragende. De koser seg i rollene, leker med dem, og tar dem aldri for seriøst. «House of Cards» er mørkt og kynisk i ørtende potens, skriver Sjøli.

Historisk serie

Den første sesongen av Netflix-serien skrev verdenshistorie. Det var den første streamingserien som vant en Emmy. Prisen gikk til regissør David Fincher for beste dramaregi. Fincher har tidligere jobbet med Spacey, i filmen "Seven". "House Of Cards" ble også nominert til åtte andre Emmy-kategorier i fjor, og vant Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller. Det var skuespiller Robin Wright, som spiller Claire Underwood, som stakk av med prisen i fjor.

Nye utfordringer

Dagbladet er også svært fornøyd med runde to. Avisen vektlegger sesongens nye problemstillinger, hvor hovedkarakter Francis Underwood møter overraskende utfordringer som kongressmedlem.

— Ja, til å begynne med lener de seg mye på etterdønningene av debutsesongens dramatiske hendelser. Men litt etter litt sås det også nye problemstillinger som får spire til egne, framoverrettede handlingslinje, skriver Dagbladets journalist Rannveig Falkenberg Arell, som også gir terningkast fem til sesongåpningen.

Hyllet av norske politikere

Tidligere har norske politikere omfavnet serien, og funnet likhetstrekk til sine egne karrierer i politikkens verden.

— Jeg tror faktisk det er flere norske politikere som kan kjenne seg mer igjen i «House Of Cards» enn de liker å innrømme. Jeg har truffet på en håndfull folk som man umiddelbart får et sterkt inntrykk av er kompromissløse, har høye ambisjoner og en oppsiktsvekkende vilje til å få gjennomslag for sine saker, sier Henning Warloe fra Høyre til VG.

SV-poltikeren Snorre Valen er også stor fan av serien. Han har lagt av hele søndagen til et realt marathon.

— Fredag jobber jeg hele dagen og har sosiale planer på kvelden. Lørdag er det jobb hele dagen igjen, men søndag blir det tid, sier Valen til VG.

Valen synes serien er realistisk og har fokus på de riktige elementene i politikk.

— Men «House Of Cards» er bedre enn de fleste andre politiske serier fordi den erkjenner at politikk handler om makt og maktforhold, sier Valen til VG.