— Det er langt flere i Kristiansand som arrangerer konsertserier enn noen gang. Det ser vi blant annet av søknadstallene til konsertstøtte som Sørf skal dele ut nå, sier Sørf-sjef Kjetil Nordhus.

Onsdag arrangeres det første av en serie månedlige Musikktreff på Pir 6. På denne diskusjonskvelden er det Kristiansands status som liveby som skal gjøres opp, og Nordhus er ikke i tvil om at tilbudet er mye mer variert og rikholdig enn før:

— Selv om ikke alle disse har søkt støtte, vet vi nå at for eksempel Generalen, Håndverkeren, Hos Naboen, Østsia, Bennys og Trash Pop arrangerer konsertserier. Vi vet også at det kommer en ny livescene på Rederiet. I tillegg har vi nå flere markante festivaler enn den ene store vi hadde før, med både Odderøya Live, Palmesus og Måkeskrik, sier Nordhus.

VRI Agder

Arrangementsrekka Musikktreff er et samarbeid mellom Sørf, UiA, Agderforskning og SiA, og er finansiert med 100.000–150.000 kroner fra fondet VRI Agder.

— VRI står for Virkemidler for Regional Vekst og Innovasjon, og pengene kommer fra Norges Forskningsråd, forklarer Even Fuglestad fra Agderforskning.

Paneldebatten onsdag er delt i to. Mens første del tar for seg Kristiansands eventuelle avansement til å være en strålende by for livemusikk, har del to globalt perspektiv:

Pink Floyd

— Der skal tidligere Pink Floyd-manager Peter Jenner se inn i glasskula sammen med forsker Daniel Nordgård for å se de globale tendensene på markedet og hvordan de påvirker musikklivet hos oss, sier Nordhus.

— Det er særlig denne delen vi i Agderforskning tror kan være nyttig for oss, sier Fuglestad. Som paneldeltagere er dessuten disse med:

Anita Wisløff (booking, Atomic Soul), Kjetil Nordhus (Sørf), Jan Kenneth Transeth (booking, Håndverkeren Live, Café Generalen).

Avgjørende bidrag

Musikktreff har kommet i stand på kort varsel, og bidraget fra studentene ved Music Management-studiet til UiA har vært avgjørende for å få det til. Anna Willrodt, Christoffer Hallingskog og Martin Mørch Aasen er blant dem som bidrar med så vel faglig input som håndfast sjauing av lyd og lys. Alle opplever at Kristiansand har et attraktivt tilbud av livemusikk.

— Jeg merker stor forskjell fra Grimstad som jeg flyttet hit fra sist høst, sier Hallingskog.

— Jeg flyttet til Kristiansand fra Tyskland sist august, og jeg har blitt positivt overrasket over byen. I tysk målestokk er den en småby, og hadde den ligget i Tyskland hadde det nok skjedd så godt som ingenting her, sier Anna Willrodt.

Mens studentene tidligere har vært regnet som litt vanskelige å engasjere som publikum, mener de tre studentene dette har endret seg mye blant annet med konsertene som arrangeres på Pir6. — Det var en liten milepæl da "konsen" flyttet fra Kongensgate og opp til UiA, sier Mørch Aasen.

— Etter debatten onsdag blir det Trash Pop-konsert i andre etasje med Ida Stein og Vincent. Vi satser på en helaften med musikk og diskusjon, sier Nordhus.