— Tidligere har vi hatt denne festivalen samtidig som Barnefilmfestivalen, men for å tydeliggjøre hvor ekstremt bra filmer vi har for ungdom og for ikke å komme i skyggen av Barnefilmfestivalen, har vi valgt å skille ut Filmfest UNG, sier Stina Ask Mikkelsen, som fra 1. juni tiltrer i stillingen som programansvarlig for begge filmfestivalene.

Festivalen, som arrangørene mener er til for unge filmelskere og filmelskere generelt, åpner med det finske Oscar-bidraget «The Disciple» tirsdag morgen. I alt står 20 filmer på programmet, det blir totalt 40 visninger fram til festivalen avsluttes lørdag kveld.

Jakob Oftebro (Martin), Cyron Melville (Nikolaj) og Danica Curcic (Signe) spiller i den danske filmen "Lev sterkt". Filmen har premiere i Danmark 26. juni og i Norge 4. juli, men vises to ganger under Filmfest UNG i Kristiansand denne uka. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

— Forhåndssalget har stort sett vært til skoleklasser, og er på omtrent 1000 billetter. Det er sent på året for skolene, så jeg mener det er et anstendig tall. Vi har mye bra filmer, så jeg håper vi får et solid publikum. Hvis vi runder 2500 publikummere, er jeg godt fornøyd, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

På programmet finner vi også en førpremiere på den danske fartsfylte filmen «Lev sterkt», med Jacob Oftebro i en av hovedrollene.

— Programmet spenner fra Oscar-bidrag via dokumentar-film om graffitistjernen Banksy til islandsk heavy-metal, sier festivalsjefen.