Helvete har fått en ny sjef, James Burnett. Han vil gjøre helvete til et kulere sted, og bestemmer seg for å bytte beliggenhet. Valget faller på New Jersey. Det er plottet i komedien «The Jersey Devil», produsert av Jarl Haugedal fra Kristiansand.

James Burnett (Keith Collett) er den nye Lucifer, og leter etter en ny beliggenhet for helvete. Her spiles det inn en scene fra en strippebar. Foto: Alena Interupted

Gammel overtro— Det er en gammel overtro som handler om at djevelen bor i sumpene i New Jersey. Dette har Joseph Pepitone skrevet et manus ut i fra, og da jeg fikk det oversendt, bestemte jeg meg for å gjøre noe på det, forteller Haugedal på telefon fra USA.

I 2008 vant han The Green Card Lottery, og flyttet da for godt til USA. Der eier han hotellet NYC-JC Guest Suites, produserer tv-serier, og nå også film.

«The Jersey Devil» er ennå ikke helt ferdig redigert, men allerede tirsdag vil Haugedal ha en førpremiere i hjembyen.

— Du tør å ha premiere på en helveteskomedie i Kristiansand?

— Hehe, jeg er litt nervøs for det, men jeg håper at folk kommer. Her har både Judas og Adam og Eva fått morsomme trekk, så det blir gøy å se reaksjonene til folk.

Røyker og banner

Han har selv en liten rolle som bartender i filmen:

— I mitt private liv verken røyker eller banner jeg, men i filmen gjør jeg begge deler. Jeg tror nok at venner og familie kommer til å få litt sjokk.

Filmen er spilt inn i New Jersey, der Haugedal har sin base.

Lucifer (Jack Mulcahy) gir opp jobben som sjef for helvete i komedien "The Jersey Devil". Foto: Alena Interrupted

— Vi bestemte oss for å filme i Jersey City som vi kjenner godt. Gatene minner om New York, men det er ikke like mye bråk siden vi ligger på andre siden av Hudson-elva.«The Jersey Devil» har hatt et budsjett på rundt 600.000 kroner. Innspillingen startet rundt juletider og var ferdig allerede i februar.

— Vi har fått mye velvilje. Alle har bodd på hotellet mitt, byen har gitt alle locationene våre gratis, og vi har mange praktikanter i sving. Det er mulig å lage film på et lavt budsjett.

— Men hvordan blir resultatet med et trangt budsjett?

— Jeg er veldig fornøyd med den, selv om det er flere ting som skal fikses på før den har ordentlig premiere i USA til høsten.

Mulkey til premieren

Skuespiller Chris Mulkey, kjent blant annet fra «Captain Phillips», «Boardwalk Empire» og «Cloverfield» spiller Gud i filmen, og blir også med til Kristiansand på premieren.

Chris Mulkey på settet til "The Jersey Devil". Foto: Alena Interupted

— Jeg trodde ikke vi ville få en så kjent skuespiller med, men han hadde anledning, kjente til oss og sa ja. Det er veldig moro, sier Haugedal.Til Fædrelandsvennen svarer Mulkey på hvorfor han takket ja til filmen:

— Man kan ikke være seriøs når man spiller Gud. Jeg hadde gjort en annen film med en av produsentene før, møtte Jarle og syntes at han var fantastisk, svarer Chris Mulkey på spørsmål om hvorfor han takket ja til rollen.

Tirsdag kommer han til Kristiansand for første gang.

— Jeg bringer Gud til Norge, sier han på telefon fra California.

Mulkey er opprinnelig fra Minnesota og har en kone som er norskættet. Han er spent på å se "gamlelandet".

— Jeg har aldri vært i Norge før. Minnesota er nok det nærmeste.

— Hva forventer du?

— Jeg har en film av Norge i hodet. Jeg tror Kristiansand er veldig futuristisk, siden Norge er det, og så tror jeg at det er masse små tog der.

- Gøy at den kommer til Kristiansand

Kinodirektør ved Kristiansand kino, Kim Skarning Andersen, synes det er gøy at filmen nå kommer til Kristiansand:

Kim Skarning Andersen, kinodirektør Foto: EVA MYKLEBUST

— Vi vil støtte opp om lokale folk når vi kan det. Han har fått med seg Chris Mulkey, og det er ikke hver dag vi får så store stjerner hit.Filmen vil bare vises tirsdag.

— Den har ikke gått gjennom filmsensuren i Norge, har 18 års aldersgrense, og er ikke tekstet på norsk, så derfor blir det bare denne ene gangen den vises, sier kinodirektøren.

Å jobbe med film har gitt mersmak for Haugedal, og er allerede i gang med neste prosjekt, filmen «Phoenix - The Ressurection». Også i denne filmen vil Chris Mulkey spille en rolle.