BIRKENES: — Fristen er 25. januar. Noen har allerede meldt seg på, men vi vil ha mange flere til årets utgave av Ungdommens Kulturmønstring og håper det blir en stor kveld både for deltakerne og publikum, sier Wenche Flaa Eieland i komiteen.

Fredag 8. februar braker det løs i Birkeneshallen. De som skal sy sammen arrangementet er Malin Helle, Marita Windsland, Elise Sløgedal, Sondre og Håvard Njåstad, Marius Botn Topland, Martin Stapnes, Bjørn Olav Hartvigsen, Gjermund Birkeland og Wenche Flaa Eieland.

Komiteen diskuterer for tiden programledere, teknikk, pauseinnslag, teknisk og praktiske medarbeidere og alt annet som skal til for en vellykket mønstring.

UKM Birkenes kan også i år bli en av Agders største mønstringer. I fjor var det 30 sceneinnslag og 37 kunstverk på kulturmønstringen i Birkenes.

Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på med nesten hva som helst, bare det kan kalles et kulturuttrykk og ikke krenker noen, opplyser Eieland.

— Alt som kan vises fra en scene, helst under 5 minutter av sang, film, dans, monolog, rap, band, instrument, turn og show, kan meldes på, legger Eieland til.

Også alt som på en eller annen måte kan stilles ut eller vises på skjerm er mulig å bidra med til UKM. Det gjelder tegning, maling, foto, installasjon, skulptur, søm, strikk, tre/metall kunst, film og smykker. For å nevne noe.

— Finn fram kunst du har laget tidligere. Kanskje du har noe fra kunst og håndtverk på skolen eller bruk vinterens mørke kvelder til kreativt arbeid alene eller sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan, sier Eieland.

De frivillige kulturkreftene i Birkenes stiller som vanlig med skikkelig utstyr og skikkelig lydanlegg for at UKM skal bli så profesjonelt gjennomført som mulig.

— Vi håper det kan bli tidenes kveld for mange av deltakerne, sier Wenche Flaa Eieland.