Dette går fram av en pressemelding fra Kulturdepartementet. Det nye styret for Rikskonsertene er utnevnt for perioden fram til 31. desember 2016. Gunnar Thon Lossius har siden høsten 2011 arbeidet som stabs— og økonomidirektør i Kilden i Kristiansand, og nå får han altså en ekstrajobb.

Med seg det nye styret for Rikskonsertene har han nestleder Sissel Knutsen Hegdal, som er advokat, Britt Hildeng (tidligere stortingsrepresentant) og Sten Cranner (planeringssjef ved Gøteborg-symfonikerne). Varamedlemmer er Namik Mackic (kunstner) og Tonje Kaada (rådgiver i kampanjeavdelingen i Amnesty International)

— Rikskonsertene er landets største formidler av levende musikk, med barn og unge som den viktigste målgruppen. De produserer hvert år nær 10000 konserter til skoler og barnehager over hele landet. Rikskonsertene produserer også konserter på jobben som en del av Den kulturelle nistepakken, og har internasjonale oppgaver på musikkfeltet i samarbeid med UD. Institusjonen er inne i en spennende utviklingsperiode, og jeg er glad for at Gunnar Thon Lossius påtar seg oppgaven som styreleder for perioden 2013-2016, sier kulturminister Hadia Tajik.