publikum_of_mice_and_men-6.jpg Foto: Jørund Pedersen
publikum_of_mice_and_men-3.jpg Foto: Jørund Pedersen
Store P, Amfiscenen. Foto: Jørund Pedersen
The 1975, Hovescenen Foto: Jørund Pedersen
publikum_of_mice_and_men-5.jpg Foto: Jørund Pedersen
Publikum_the1975-2.jpg
Lars Vaular, Amfiscenen Foto: Jørund Pedersen
Foster the People, Hovescenen Foto: Jørund Pedersen

Kjærlighet. Til musikken, til livet, til hverandre. Det var en sånn kveld på Hove mandag. Da publikum smilte litt ekstra, flørtet litt ekstra, levde litt ekstra. Kanskje fordi solen brant akkurat passe sterkt. Kanskje fordi festivalen stort sett hadde truffet med artistene. Eller kanskje fordi kjærligheten ofte kommer etter litt boblevann.

Optimalt

Men allerede da The 1975 gikk på scenen like etter klokka 17 var det en imponerende mengde lykkelige mennesker foran Hovescenen. Kvartetten viste seg å være et optimalt festivalband med sine fengende og mektige rockelåter .

Manchester-bandet øste ut en hel del kjærlighet de også, til Hove, til Sørlandet og til de norske jentene, som naturligvis besvarte kjærligheten. Spesielt til frontfigur Matthew Healy, som er en av de vokalistene som er født til å stå i sentrum. I hvert fall visuelt. Han oppfører seg slik en popstjerne skal oppføre seg. Med mye selvtillit, og litt arroganse.

Dans

Britiske M.I.A. har røtter i Sri Lanka, og har forent flere forskjellige musikalske sjangre i sitt uttrykk. Som for eksempel dance, hiphop og verdensmusikk. Da hun gikk på hovedscenen halv elleve var det en noe sliten kjærlighet hun mottok, fra en ikke fullt så imponerende publikumsmasse som noen timer tidligere. Men de hevet seg, de danset og de ga alt, i likhet med stjernen på scenen. Og hvis nevnte Healy er en naturlig popstjerne, så er ikke M.I.A. noe dårligere. Mot slutten slapp hun også publikum opp på scenen, et trekk som sjelden slår feil.

Leeds United

Lars Vaular har spilt på festivalen flere ganger tidligere, men det var relativt tamt foran Amfiscenen da den norske rapperen begynte sin konsert. Det skulle imidlertid ikke mer enn en publikumsfavoritt til, «Rett opp og ned» fra 2010, og så vips, tok amfiet fyr.

Vaular er en av de som har gitt nytt liv til norsk musikk på norsk. Det kan være vanskelig å nå ut med gode tekster til et festivalpublikum, men Vaular fanget de fremmøtte likevel. Først og fremst med bøttevis av energi og en sterk tilstedeværelse på scenen.

Vaular kunne naturligvis ikke styre unna kjærlighet i sine låter heller. Kjærlighet til mennesker, og ikke minst: Til Leeds United og deres avdøde legende Gary Speed.

Og en kjærlighet som omfavner både mennesker, musikk og fotball, må vel være fullkommen.

Foster the People, Earl Sweatshirt, Pretty Lights og Disclosure spilte også mandag. Tirsdag står The Offspring på Hovescenen.