Onsdag ble det kjent at Hovefestivalen legges ned. Allerede har Hovefestivalens bookingsjef, Toffen Gunnufsen fått ny jobb:

— Jeg har fått ny jobb i en ny festival. Det blir ikke på Tromøya, og ikke i Arendal, men det blir på Sørlandet. Mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

- Hva slags publikum blir dette for?

— Den nye festivalen kommer på banen snart. Det jeg kan si er at dette blir nytt og spennende.

18-års grense

Gunnufsen har tre måneders oppsigelsestid, og vil jobbe de siste månedene med avviklingen av Hove. Han synes at det er synd at festivalen ikke overlever, og er klokkeklar i begrunnelsen på hvorfor det gikk som det gikk:

— Politikerne og politiet innførte i fjor 18-årsgrense på hovedcampen, noe som førte til en nedgang på 27 prosent i salget av festivalpass. Det stabile dagspass-salget viser at det ikke hadde så mye med programmet å gjøre. Dessuten ble det et økt fokus i mediene på at dette var en festival for 16-åringer, noe som ikke stemte overens med virkeligheten. Da satt man igjen med et publikum på bare to årskull. 20-åringene følte seg for gamle og alle under 18 ble utestengt fra campen. Det sier seg selv at det ble umulig, forteller Gunnufsen og fortsetter:- Ungdom reiser ofte i grupper, og 85 prosent er tilreisende. Kun 15 prosent er fra Agder. De som reiser vil gjerne være sammen, og ikke bo forskjellige steder på festivalen. I tillegg var det mange unge som tolket de nye reglene som at de ikke fikk bo på festivalen i det hele tatt dersom de ikke er 18. ## Har ikke snøring

- Ordføreren i Arendal tror ikke at campen kan ha hatt så mye å si for nedleggelsen...

— Han har ikke snøring på festivaler! Jeg har snakket med flere bransjefolk som er enige med oss, avbryter Gunnufsen. - Cecilie Asker i Aftenposten mener at det er vanskelig å arrangere festival for et så ungt publikum, siden de ikke er lojale. Hva mener du?

— 50 prosent av vårt publikum byttes ut hvert år. Det er helt klart en utfordring, siden de har mye å velge mellom. Derfor dropper de lett Hove når reglene plutselig endres over natta, dersom de oppfatter det som om at det er enklere å reise andre steder.

- Trist

Bookingsjefen synes at det er synd at det nå ikke vil være noe tilbud for de yngste festivaldeltakerne.

— Det er veldig trist. - Er du skuffet?

— Jeg er skuffet over politikere som har brukt Hove som et taburett for å fremme fanesaker - som at 16-åringene sitter og drikker og fester på Hove. Gjør de det ikke der, under kontrollerte former, gjør de det et annet sted. Er det bedre at de sitter og drikker alene i fjæra på Merdø?

— Det har vist seg at på Sørlandet er det en egen evne til å lage problemer for festivaler, fortsetter Gunnufsen.

Vet ikke om Hove kan gjenoppstå

- Men likevel vil du starte ny festival?

— Åja, jeg skal fortsatt rocke Sørlandet.

- Er det noen sjanse for at Hove gjenoppstår?

— Det vet jeg ikke.