KRISTIANSAND: Honningbarna har først og fremst vært et liveband, og studioinnspilling har ikke blitt prioritert så langt. Nå har imidlertid bandet signert med et av Norges største plateselskap, EMI, og planelegger utgivelse av et nytt album i mars 2013. Kvintetten har spilt konserter over store deler av Europa det siste året, etter å ha vunnet en oppsiktsvekkende spellemannpris for debutplata "La alarmane gå".

honningbarna_02_3.jpg Foto: Kristin Ellefsen

De har nå tatt pause fra studiene og fortsetter turneringen fram til plateutgivelsen, kun avbrutt av en studioperiode med produsent Pelle Gunnerfeldt, som tidligere har jobbet med band som Refused, Deportees, Mando Diao og Moneybrother.Vokalist Edvard Valberg ser frem til å gå i studio.

— Vi har pleid å kvie oss litt for hele studiogreiene siden vi synes Honningbarna heller handler om livekonserter enn innspillinger. Men nå når vi har fått med en så aldeles dyktig fyr som Pelle, da virker det hele ganske lovende, sier han.

Gunnerfeldt ser også frem til samarbeidet og mener Honningbarna er en sjelden ekponent for en døende musikksjanger.

Jarle Savio i EMI forteller at han lenge har ønsket å signere bandet.

— Siden vi så Honningbarna for første gang og senere igjen på Bylarm for et par år siden har vi ønsket å jobbe med dem. Det er deilig når ønsker går i oppfyllelse, sier han i pressemeldingen.