Se video fra åpningskonserten over!

KRISTIANSAND: Nina Ugland, som var i finalen i MGPjr tidligere i år, var en av artistene som deltok under åpningskonserten til Dark Season torsdag kveld. Og 15-åringen imponerte alle med sin stemmeprakt.

— Jeg hørte henne akkurat nå, og jeg ble slått i bakken, sier Maria Arredondo når Fædrelandsvennen snakker med de to artistene backstage etter konserten.

- Utrolig gøy

Ugland fremførte sin egen låt "Raining", akkompagnert av sin far Geir T. Ugland på gitar.

— Det er utrolig gøy å kunne være med på Dark Season, med så mange bra artister, sier Ugland.

Arredondo slo selv igjennom som 14-åring, og fikk året etter platekontrakt med Universal Music. Hun kjenner seg litt igjen i sin tolv år yngre artistkollega.

— Ja, til en viss grad. Men Nina synger fantastisk. Lyden i stemmen er så voksen. Jeg gleder meg til å høre mer fra henne, sier Arredondo.

— Det er gøy å høre sånn fra henne, sier Ugland beskjedent.

Rådet til å skynde seg langsomt

Nå råder den eldste av de to sangerne den yngste til å være forsiktig i årene som kommer.

— Jeg fikk et godt råd, og det var å skynde meg langsomt. Om du er 15 eller 27 så har du lyst til å være med på alt, men av og til må man si nei. Selv om man har lyst, må man begrense seg. Og så er det viktig å ha gode mennesker rundt deg, sier Arredondo, mens Ugland nikker anerkjennende.

Etter Arredondos første plate "Maria Arredondo" kom i 2003, gikk det i ett fram til den fjerde platen "For a moment" kom i 2007. Så ble det noen hvileskjær. Først hovedrolle i "Sound of Music" og musikalplate i 2008, før venndølen i 2010 var med i Melodi Grand Prix med "The Touch".

Inspirert

— Jeg har tatt mange pauser, og det har vært viktig. Så får andre mene om det har vært riktig eller ikke. Men det er viktig å puste innimellom, og tenke på hva man opplever. Man må være sikker på at det er det man vil, sier artisten.

- Men nå er du klar til å være "på" igjen?

— Jeg er veldig klar. Mer klar enn noen gang, sier Arredondo, før hun igjen henvender seg til Ugland.

— Når jeg ser sånne som deg, som er fulle av iver og drømmer, gjør det meg inspirert, avslutter hun.

TALENT: 15-åringen Nina Ugland imponerte alle med sin egen låt "Raining" i Domkirken torsdag kveld. Etter konserten fikk hun karriereråd av Maria Arredondo. Foto: Kristin Ellefsen