KRISTIANSAND : — Man må være litt politisk ukorrekt, spesielt når man er billedkunstner, sier Kjell Nupen til Dagens Næringsliv. Kunstneren fra Kristiansand er aktuell med utstillinger på Kunstnerforbundet og Galleri Brandstrup i Oslo, og pendler i sitt eget helikopter hjem til Hånestangen under forberedelsene.

Det var i 2010 han startet helikopterselskapet Helt Propell sammen med kameraten Bjørn Eidsvåg, og i fjor omsatte selskapet for 2,5 millioner kroner med et driftsresultat på en halv million kroner etter første driftsår.

Lever best av kunsten

Nupen lever imidlertid best av kunsten, og hans private selskap Favi omsatte i fjor for 9,7 millioner kroner. Resultatet før skatt var på 1,5 millioner kroner. Alle inntekter kommer fra salg av kunst og utsmykningsoppdrag.

Nupen er stolt

— Jeg er stolt over å ha bygget opp denne virksomheten fra ingenting. Jeg synes ikke det er så lenge det ikke går ut over integriteten, sier Nupen. Helikopterselskapet snakker han ikke fullt så gjerne om:

Jeg sa til Bjørn : du må finne et navn på selskapet så skjult at ingen finner ut av dette her. To dager senere sto det om selskapet i DN, humrer Nupen.

— Er du flau over dette selskapet?

— Det er klart at det er fjollete. Men jeg reiser mye, og noe gøy må man jo ha, sier Nupen til DN.