KRISTIANSAND: – Flere synes det er morsomt, mens andre ikke skjønner noe. Selv synes jeg det er en naturlig overgang, sier Asle E. Bjorvatn, som nå er ansatt som kinosjef i Kristiansand i et tre års vikariat.

42-åringen er utdannet teolog og er i dag sokneprest i Hånes kirke, hvor han har vært prest og sokneprest siden 2002. Han skal i høst avslutte en masterutdannelse i personalledelse og kompetanseheving på UiA. LES OGSÅ: Søker etter ny kinosjef i Kristiansand

Den nye kinosjefen skal være daglig leder for kinodriften i Kristiansand og tiltrer stillingen i august.

– Det er et kjempespennende valg at de tør å satse på meg. Noen blir veldig skremt av at en prest søker, da synes jeg det er tøft å ansette meg og ser at jeg har kompetanse til å lede skuta, sier Bjorvatn.

I en pressemelding forteller kinodirektør Petter Benestad at det er veksten i konsernet som er grunnen til at det er nødvendig med en omorganisering av Kristiansand kinos administrasjon. Kinoen har vokst fra kun å drive kino på Fønix til å bli et konsern med en budsjettert omsetning i 2010 på kr 73,5 mill med 83 ansatte fordelt på 42 årsverk.

Benestad skal være konsernsjef i Kristiansand Kino Holding AS, som har seks datterselskaper, og som blant annet også drifter Arendal kino, Grimstad kulturhus og fra juni også Farsund kino.