KRISTIANSAND : — Dette er et kjemperesultat, sier kulturstyreleder Randi Haukom. Som ventet vedtok kulturstyret onsdag å vedta kulturdirektørens forslag om ikke å selge kommunens lokaler i Kongensgate 6, nemlig gamle Aladdin kino. Det er her et profesjonelt kulturmiljø de siste par årene har etablert seg tross et tidligere vedtak om å selge bygget. Den siste takseringen av den gamle kinoen beløper seg til 7 millioner kroner, slik det er gjengitt i kulturdirektørens omfattende saksframlegg i forkant av møtet.

Nå kan kulturarbeiderne i Aladdin, som blant annet omfatter Cinemateket, Norsk forfattersentrum, Sørf og Sørnorsk filmsenter glede seg over at en enstemmig kulturstyre vedtok forslagets punkt 1: "Aladdin kino legges inntil videre ikke ut for salg." ?

LETTET: Randi Haukom (H) følte at partiets profil som kulturparti stod i fare, og nå er hun glad. Foto: Foto: Lars Hoen

Videre heter det i punkt 2: "Det tas initiativ til forhandlinger med dagens brukere med sikte på at det inngås en avtale hvor Kristiansand Eiendom leier ut lokalene i inntil fem år fra 15.12. 2012 med ett års gjensidig oppsigelsestid. Det benyttes samme leiepriser og vilkår som for utleien av bygg til kulturvirksomheten på Odderøya. Avtalen skal også dekke inn netto budsjetterte kapitalinntekter tilsvarende hva forventet salg av eiendommen ville gitt på lang sikt."

Dette punktet ble ikke enstemmig vedtatt, ettersom Frp stilte motforslag som presiserte at leien skulle følge markedspris og at den skulle være eksklusive strøm.

Resten av forslagets punkter var det imidlertid enstemmighet rundt:

3: Det forutsettes at kulturaktørene på Aladdin organiserer seg i et felles husstyre/råd som står ansvarlig for leieforholdet.

4: Det tas initiativ til forhandlinger med Kristiansand kino med sikte på å inngå en avtale som viderefører dagens bruk av utstyr som tilhører kinoen og utstyr som omfattes av finansieringsordningen til Film & Kino.

5: Rådmannen gis fullmakt til å godkjenne avtalene på vegne av kommunen.

I tillegg foreslo Frp et sjette punkt som presiserte at en eventuell pålagt utbedring av luftingsanlegget de kommende fem årene skal belastes husleien.

Med enstemmighet på de viktigste punktene ser kulturstyrelederen lyst på mulighetene for at vedtaket overlever den videre saksgangen. 12. juni skal saken opp i kommunalutvalget, før den eventuelt endelig avgjøres av formannskapet 13. juni.