KRISTIANSAND: — Vi har mange flotte barnefilmer på programmet, både nyere og litt eldre. På kvelden blir det James Bond og mer action, sier kinosjef Asle Bjorvatn ved Kristiansand kino.

Tradisjonen tro er lørdag den store kinodagen ved norske kinoer. Fredag morgen har allerede 850 stykk sikret seg billetter til halv pris ved kinoen i Kristiansand.

TOPP JAMES BOND-FILM: Den 23. James Bond-filmen, "James Bond: Skyfall" er en av de aller, aller beste James Bond-filmene noensinne, mener vår filmanmelder Knut Holt. Her venter James Bond (Daniel Craig) på skurken i det endelige oppgjøret i Skottland.

— James Bond og E.T har solgt mest per nå. Men det kan snu, sier Bjorvatn.

3000 besøkende

Han regner med 3000 besøkende lørdag, og lover moro fra morgen til kveld. For de yngste biler det leker, konkurranser, ansiktsmaling og ballongfigurer.

— Jeg må også skryte av at vi har verdenspremieren på Anne Marie Almedal sin nye musikkvideo. Den settes opp før filmen De urørlige, forteller kinosjefen.

Klokken 19.30 blir det også et sceneskifte i foajeen. Barneaktivitetene ryddes bort, og Almedal holder minikonsert.

Oppussing

— Folk kan glede seg til å komme og se hvor fint det har blitt etter at vi pusset opp. Det er fortsatt noe oppussing her, men det har blitt bedre og vi har fått et fantastisk lydanlegg, reklamerer Bjorvatn.

INNERTIER: Publikum i Kristiansand elsket "Med trekkspill til operaen", og nå satses det på å gjøre den til en kinosuksess over hele landet. Siggen Høyland, Atti Eikaas, Arne Vigeland og resten av Lindesnes trekkspillklubb laget også full trekkspillfest i foajeen på Fønix kino torsdag kveld. Foto: Ann Magritt Arnli

I tillegg til gamle helter som James Bond og E.T tror han at de lokale heltene i Med trekkspill til operaen vil trekke bra med folk. Han er også stolt av å ha den tyrkiske filmen Uzun Hikâye på programmet.— Folk kjøper gjerne billetter til hele familien. Det er en flott anledning for store og små til å se film, mener Bjorvatn.

Hvert år er det noen som får med seg to-tre filmer på en dag, men dette er ikke mange. Oppussingen gjør at det heller ikke er mulig med nattpremiere og maraton på den tiden av døgnet.