KRISTIANSAND: SiA Kulturpris deles i år ut for andre gang, og utdelingen vil foregå under et arrangement på Pir6 onsdag 13. april.

Prisen skal hedre enkeltpersoner eller miljøer som har gjort en spesiell innsats for å bedre studentenes sosiale, kulturelle eller økonomiske vilkår. I tillegg får vinneren en pris på inntil 25.000 kroner. Det er styret i Studentskipnaden i Agder (SiA) som deler ut prisen, etter innstilling fra en jury.

I år fikk juryen inn 13 forslag, og fire ble nominert til prisen. De fire er de tre studentene Pernille Hartmann Nilsen, Camilla Kvås og Christine Helland og førsteamanuensis Frida Forsgren.

Her er juryens begrunnelse for nominasjonene

Student Pernille Hartmann Nilsen: Pernille Hartmann Nilsen har gjennom sitt store engasjement og initiativ for fellesskapet og for miljøet bidratt til mange ulike arrangementer ved UiA. Hun har jobbet for å bedre kontakten mellom studentaktivitetene, bidrar til god informasjonsflyt og til at studentene blir godt kjent med hverandre. Hun har gjort en stor innsats for Fadderordningen og andre aktiviteter hun har vært involvert i. Pernille kjennetegnes ved sine positive holdinger og evne til å bygge opp andre.

Student Camilla Kvås: Camilla Kvås er en student som gjennom sitt engasjement og initiativ har valgt å involvere seg mye i og for studiemiljøet. Hun har hatt flere nøkkelroller og hun har bidratt i til å styrke både det sosiale, kulturelle og faglige miljøet ved UiA. Hun har gjennom sitt arbeide jobbet hardt for å bedre samhold mellom studentene i Kristiansand og Grimstad. Hun har bidratt til å motivere og engasjere sine medstudenter og hennes arrangementer har vært rettet mot alle studenter.

Student Christine Helland: Årets Kultopiasjef er nominert for sitt engasjement og sin vilje til å arrangere tidenes studentfestival på Sørlandet. Fellesskapet står i fokus og evnen til å engasjere og å motivere sine medstudenter er stor og kreativ. Hun bidrar på alle nivåer av arrangementet både som støttespiller for andre og som motivator og pådriver i eget styre.

Førsteamanuensis Frida Forsgren: Vi syns det er artig at en student nominerer sin foreleser. Når juryen velger å innstille Frida Forsgren, er det fordi vi mener hun har gjort noe utover det som kan forventes. Hun har skapt engasjement og interesse for Beatkunsten og samlingen ved UiA og søker midler til prosjektet som ikke ellers ville la seg gjennomføre.