Arendalsbandet Putrid opplever begivenhetsrike dager. Forrige helg spilte de med KSO under «Fremtiden er uhørt» i Agder teater. De er allerede booket til Hove og Canal Street i sommer, og torsdag spiller de på Hjørnet i Kristiansand.

Uhørt suksess

Vil lage show

— Å spille med KSO er det største jeg har vært med på. Det er enhver artists drøm å få spille med så dyktige musikere, sier vokalist Mathias Langfeldt Andersen til fvn.no.

Han lover at de som møter opp på Hjørnet også skal få oppleve bandet på sitt beste.

— For oss er det viktig å holde det samme trykket uansett hvor vi spiller og hvor mange som ser på. Vi vil gjerne lage show, sier vokalisten.

Det var i fjor ting for alvor begynte å skje for tenåringene i Putrid. De varmet opp for Donkeyboy i Arendal, og vant talentscenen Understreet under Canal Street-festivalen. Tidligere i år vant de også «Hove band battle», som resulterte i at Putrid får spille på campingscenen under sommerens Hovefestival.

— Jeg har drømt om å få spille på Hove så lenge det har eksistert, så det blir helt spesielt, sier Andersen, som beskriver bandets musikk som en slags progrock - tydelig inspirert av band som Radiohead og Muse.

Norway Rock Tour

Det blir mer tung rock på Hjørnet de nærmeste dagene. Det plateaktuelle hedmarksbandet Dunderbeist tar over fredag med tradisjonsrike norske folketoner og melodisk hardrock.

Lørdag gis det en forsmak på Norway Rock Festival i Kvinesdal 7.-9. juli når den to uker lange Norway Rock Tour avsluttes på Hjørnet. Blant artistene er tungmetallbandet Purified in Blood fra Sandnes som i fjor ga ut comebackplata «Under Black Skies». Dessuten dukker Djerv og Insense opp utover kvelden. Førstnevnte er et relativt fersk band som spiller fengende og aggressiv rock, mens hardtslående Insense allerede har tre utgivelser og mye turnévirksomhet bak seg. De slipper sitt fjerde album «Burn in a Beautiful Fire» 8. April.

Søndag er det som vanlig «Akustisk søndag» på Hjørnet. Denne gangen er Viola Emiri gjest.

Foto: JON ANDERS SKAU