KRISTIANSAND: Etter flere vellykkede konserter under Bylarm i februar, har Honningbarna vakt oppsikt også utenfor Norges grenser. 27. mai spiller de på bransjetreffet Spot i Aarhus, som ses på som en viktig arena for innpass i det danske markedet.

— Tilbakemeldingene etter Bylarm var på et helt nytt nivå, og vi håper Spotfestivalen kan åpne like mange dører for oss som Bylarm gjorde, sier vokalist og frontfigur Edvard Valberg til Fædrelandsvennen.

SATSER VIDERE

Honningbarna har ifølge bandets management fått flere henvendelser fra media og spillesteder i Danmark, og hvis punkrockerne leverer varene på Spot er det aktuelt å satse videre i Danmark til høsten. Valberg innrømmer at ambisjonene er høye innad i bandet, og han tror ikke språkbarrierer vil bli noe problem.

— Vi ønsker hele tiden å ta nye steg. Og vi mener at energien og trykket i musikken vår taler for seg, selv om ikke alle forstår tekstene, sier han.

Valberg forteller at bandet er opptatt av å leve opp til de høye forventningene som er skapt gjennom Honningbarnas imponerende liveopptredener.

— Jeg lover at vi ikke skal hvile på laurbærene. Vi ønsker å svare for alle de gode tilbakemeldingene vi har fått, og fortsette å utvikle oss som band, konstaterer han.

SLIPPFEST I MORGEN

Allerede i morgen har Honningbarna slippfest på Kick for debutalbumet «La alarmane gå», som er i salg neste fredag. Valberg innrømmer at det har vært en utfordring å gjenskape energien fra scenen på plate.

— Vi er et liveband og plateinnspilling blir et annet format, et format vi ikke er så kjent med fra før. Mye av rosen vi får dreier seg om energien på scenen, og den er vanskelig å få over på plate, sier vokalisten.

Valberg slår fast at konserten for fullt hus på Rockefeller under Bylarm var en unik opplevelse, men han ser frem til å spille i hjemlige trakter igjen.

— Det er lenge siden sist vi spilte i Kristiansand nå, så det blir en stor kveld for oss i morgen. Det blir en fest, og det trenger vi nå etter mye hard jobbing, konstaterer Valberg.

FELLES TURNÉ

I tillegg til Honningbarna spiller også Oslo Ess på Kick i morgen kveld. De to bandene var i Urørtfinalen sammen i januar, og skal nå ut på en to uker turné sammen. Etter et besøk på John Dee i Oslo, går turen blant annet innom Stavanger, Trondheim og Bergen.