KRISTIANSAND: Teppet er ett av fem verk i kunstnerduoen Anna Carin Hedberg og Ebba Mois prosjekt "Me and the Storyteller" som opptar den ene halvdelen av kunsthallen.

— De fikk fem kuratorer til å plukke ut et eksisterende kunstverk og beskrive det muntlig for en annen person, forklarer Cecilie Nissen (45), som er en av de utvalgte.

INSPIRASJON: Dagfin Kjølsruds "Eventyrfortelleren" inspirerte Anna Carin Hedberg og Ebba Moi til prosjektet "Me and the Storyteller". Foto: Torstein en

Hun valgte seg Lyches veggmaleri, og fortalte om det til Åshild Mollestad (50) i Kristiansand Dyrepark. Hun fortalte i sin tur det hun hørte til Sigbjørn Lie (50) i CargoNet, som igjen fortalte det til Kjell A. Kristiansen i Knutepunkt Sørlandet.På bakgrunn av det hun hørte fra Kristiansen, laget kunstneren Ebba Moi et helt nytt verk, skapt etter en avansert form for "hviskelek".

— Det viser hvordan informasjon endres, tolkes og fortolkes når det overleveres mellom mennesker, forklarer Nissen.

På åpningen i dag blir det flere muntlige bidrag når poetene Gunnstein Bakke, Annabelle Despard, Erling Kittelsen, Aasne Linnestå og Pål Gitmark Eriksen fremfører dikt.

Og dersom publikum blir inspirert til å lage kunst selv, får de et helt rom og plastilina til fri avbenyttelse.