KRISTIANSAND: — Jeg har stort sett spilt i Ravnedalen i juli og august og tenkte at det var på tide å prøve noe nytt. Det har alltid vært dårlig vær når jeg har spilt, men nå ser det ut som om det kan glimte til med sol på fredag, sier Erik Faber og legger til:

— Det skal sies at folk har stilt mannsterke opp på konsertene mine i Ravnedalen uansett vær, så jeg håper de gjør det i år også.

Konsertsommer

Førstkommende fredag åpner han årets konsertsesong i Ravnedalen. Andre artister som skal til pers i den bynære parken i løpet av sommermånedene er blant annet Tenderleaves, Thom Hell og Maria Due. I tillegg blir det bingo med Ronny Haugeland og Quiz med Trine Kallevig.

Du kan sjekke ut noen av artistene som spiller i Ravnedalen i Wimp her

Eller i Spotify

”Det skal sies at folk har stilt mannsterke opp på konsertene mine i Ravnedalen uansett vær, så jeg håper de gjør det i år også

Erik Faber, artist

Dropper tipsene til Stargate

Men først ut av artistene er altså Erik Faber. Nylig returnert han fra New York hvor han lærte poptriks av den norske produsentduoen i Stargate. Han tror imidlertid ikke han kommer til å benytte seg av noen av guttas tips og triks når han skal spille for hjemmepublikummet i Ravnedalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Erik Faber var nylig invitert til New York hvor han fikk lære poptriks av suksessprodusentene i Stargate. Faber kommer imidlertid ikke til å benytte seg av noen av triksene under konserten på fredag. Arkivfoto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau

— Nei, jeg gjør nok egentlig ikke det. Mye av det de i Stargate snakket om skulle jeg nok ønske at noen voksne hadde fortalt meg da jeg var 18, for da kunne jeg unngått å ha gjort en del dumme ting, sier han og peker på kontraktsignering og opphavsrettigheter som to områder han gjerne skulle ha visst mer om da han begynte sin artistkarriere.

Gjesteartist

Selv er han fornøyd med at han har vært så smart at han har noen overraskelser på lur til fredagens konsert.

— Det blir litt dansing, perkusjon og en gjesteartist, røper han og nekter å gi flere hint.

— Nei, da blir det jo ingen overraskelse, men jeg kan jo sende gjesteartisen en hilsen her og si at jeg håper at han stiller opp på det jeg spurte ham om.

Faber kan imidlertid røpe at flere av sangene på repetoaret er fra platen som ble lansert i Tyskland tidligere i år, og dermed nye.

— Jeg har noen ihuga fans i Kristiansand som har bestilt plata fra Tysland, og som sikkert kommer til å synge med, men for mange blir det nye låter på fredag.

Han vil ikke si noe om når de nye sangene blir tilgjengelig på det norske markedet.

— Nei, nå har jeg jo sagt at det skal komme en ny plate i fem år, så når tror jeg det er best å holde kjeft, ler han.

”Nå har jeg jo sagt at det skal komme en ny plate i fem år, så når tror jeg det er best å holde kjeft.

Erik Faber

Spiller til krampen tar ham

- Hva er det beste med å spille i Ravnedalen?

— Det er burgeren før konserten, og så er det deilig å spille på en plass hvor publikum er interessert i musikken og hvor det kan bli en dialog, selv om det alltid er en evig monolog, sier musikeren, som er vel så kjent for å ta i bruk snakketøyet mellom låtene.

Konserten starter klokken 21 og skal man tro Faber selv er trolig solen på vei opp igjen innen han anser seg som ferdig spilt på scenen.

— Jeg spiller til krampen tar meg, spøker han og summerer det slik:

— Jeg holder nok på en god halvannen time, og så skal jeg jo snakke i to timer, så jeg ser for meg tre og en halv time på scenen egentlig.

Du kan sjekke ut noen av artistene som spiller i Ravnedalen i Wimp her

Eller i Spotify