KRISTIANSAND/TRONDHEIM: Filmselskapet SF Norge AS har søkt Direktoratet for naturforvaltning (DN) om tillatelse til å fange inn to ravnunger eller kornkråkeunger for å trene fuglene opp til å delta i en episode i en ny TV-serie om Kaptein Sabeltann. SF Norge skal produsere serien, og den skal etter planen sendes av NRK til høsten.

GULL: SF Norge AS har bedt om tillatelse til å lære opp en fugl til å stjele gullmynter fra selveste Kaptein Sabeltann. ARKIVFOTO Foto: Arkivbilde

Behovet for en tyvaktig ravn eller kornkråke beskrives slik i søknaden til DN: «Selve scenen som skal filmes er en viktig scene i episode 12 av 26 episoder, hvor en sort fugl stjeler og flyr av gårde med en gullmynt fra Kaptein Sabeltanns Gullskatt – en vesentlig del av scenens dramaturgi.»SF Norge forsikrer at innfangingen av fuglene vil bli gjort av profesjonelle ornitologer. Treningen og håndteringen av fuglene skal utføres av en medarbeider som tidligere har trenet kaier og kornkråker som medvirket i spillefilmen «Svampe».

Etter at opptakene er avsluttet vil det bli forsøkt å sette fuglene «i stand til et liv tilbake i naturen», opplyser filmselskapet.