KRISTIANSAND: — Jeg er Hanne Kolstøs bookingagent og ikke hennes manager. Noen kommentar ut over det har jeg ikke, sier Louis Holbrook.

Den utflyttede kristiansanderen holder til i Berlin hvor han driver Lash Out management & booking agency med artister som Honningbarna og Moron Police i stallen. Holbrook var i mange år kjent som en sentral skikkelse i Kristiansands musikkmiljø, og ledet blant annet arrangørforeningen Trash Pop.

Nå tyder mye på at han har falt ut med gamle venner, etter at Karmakosmetix Records har røket uklar med artisten Hanne Kolstø. Plateselskapet skal i fjor høst ha motsatt seg Kolstøs ønske om å bruke Holbrook som manager, og krangelen mellom partene førte mandag til at Kolstø trakk seg fra nominasjonen til Statoilstipendet på en million kroner.

Stipendet deles ut under Bylarm i Oslo neste måned, og går til utenlandslansering av artisten som blir valgt.

— Årsaken til dette er at Statoil-stipendet omhandler en artists potensiale for å gjøre karriere i utlandet. Hannes plateselskap, Karmakosmetix, har imidlertid stanset hennes utenlandssatsning, spesifikt lanseringen i Tyskland denne våren, og derigjennom vesentlig misligholdt avtalen som har vært inngått, uttalte Kolstøs representant, advokatfullmektig Christian Wadahl Uhlen til Dagbladet tirsdag.

Holbrook-krangling

Karmakosmetix har en annen virkelighetsoppfatning. Ifølge dem oppstod krangelen da Kolstø i november i fjor ønsket å bruke Louis Holbrook som manager i stedet for Karmakosmetix.

— Med dette endret premissene for samarbeidet seg drastisk. Det er ikke et brudd fra hennes side, men likevel et mislighold av deler av avtalen vi hadde, sier direktør Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix.

Han forteller videre at Karmakosmetix sa nei til dette på grunn av tidligere erfaringer de har hatt med Holbrook, men vil ikke utdype hva dette er.

— Er disse erfaringene knyttet til det som skjedde med Honningbarna?

— Det vi jeg ikke gå nærmere inn på, sier Transeth.

Honningbarna

Det er imidlertid kjent at Holbrook var manager for Honningbarna da disse sist høst meldte overgang fra Karmakosmetix til EMI, et skifte som da ifølge alle parter var "udramatisk". Det er også EMI som 1. mars slipper Honningbarnas neste album i Norge, Danmark og Sverige.

Samarbeidet mellom Karmakosmetix og Hanne Kolstø startet for fire år siden, og det er gjennom dette selskapet hun har gitt ut de kritikerroste albumene "Riot Break" (2011) og "FlashBlack" (2012).

En tredje plate var planlagt i 2013, men Karmakosmetix har nå innstilt denne utgivelsen. De siste par månedene har partene kommunisert via sine respektive advokater.

— Vi kan selvsagt ikke jobbe videre som vanlig når alt annet henger i løse luften. Vi satte alt på hold i påvente av å komme til en enighet. Det har tatt lenger tid enn forventet.

Vi har valgt å ikke si opp kontrakten, til tross for at Hanne har misligholdt den på vesentlige punkter. Man håper jo i det lengste å komme frem til en god løsning, sier Transeth.

Ingen kommentar

Hanne Kolstø selv har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser, og ifølge advokatfullmektig Christian Wadahl Uhlen i GramArt har hun ikke noen kommentar til spørsmålet om hvem som i realiteten er hennes manager.

Karmakosmetix Records har imidlertid en klar oppfatning av hvem dette er:

— Det er Louis Holbrook, sier Jan Kenneth Transeth.

— Det er ikke tilfelle, men jeg kan bekrefte at jeg og Hanne snakket om muligheten for dette i fjor høst, sier Holbrook selv.

Det er nå også klart at Hanne Kolstø har avlyst den planlagte turneen i vinter og vår, inkludert flere konserter i Tyskland. Årsaken er sykdom. Dette betyr at den planlagte spillejobben på Bylarm også går i vasken.